Beteszek mondjuk 5 milliót az egyik állampapírba a bankba kiveszem az egészet mondjuk 5 év múlva lessz valami plusz pénzem belőle? Vagy még az 5 millió is elveszik? Érdemes ezzel foglalkozni?
10: "érdemi, reálértéken történő vagyongyarapodáshoz nem elég az állampapír."
De nem azt írtad, hanem hogy megélni nem lehet belőle.
Azért bőven lehet. Én olyan 1,5 millióból megélek egy évben, 50 M állampapír 9 M-t hozott tavaly, az már 57, 5 M tőke lenne.
12. Azt, hogy forduljon szakemberhez, kérjen tanácsot, és lehetőség szerint alakítson ki egy megfelelően diverzifikált portfóliót, ami lehetővé tenné neki azt, hogy x százalékkal mindig kiegészítse a nyugdíját (ami bár elég magas, de mindig szeret felvenni kamatot, mert akkor plusz pénzhez jut, értem, hogy biztosan jó érzés), ugyanakkor gyarapítaná a vagyonát, teljes biztonságot adva idős korára.
De mindez nem érdekelte, minden évben felveszi az állampapírok összes kamatát, aztán újra államkötvényt vesz ugyanannyiból, mint előző évben, egy része megy devizába. Ez így szerintem kevésbé hatékony, de ez van.
Mire számítottál, hogy mit javasoltam neki?
14: Nekem nem volt semmi ötletem.
És akkor azt a sok kamatot elkölti?
Mire, ha amúgy is mindene megvan?
14: "Azt, hogy forduljon szakemberhez, kérjen tanácsot, és lehetőség szerint alakítson ki egy megfelelően diverzifikált portfóliót"
És ez többet hozna, mint amit most csinál?
Mennyit kb.?
15. Nem tudom mit csinál vele, nem szoktam amúgy a pénzügyeiben turkálni.
16. Szerintem igen, de szerinted erre tudok válaszolni, ha azt javasoltam, hogy forduljon inkább szakemberhez? Mire akarsz kilyukadni?
17: Oda, hogy ha tudsz olyat, amivel annyival több hozamot lehet csinálni, hogy megéri a pluszmunkát, akkor áruld el nekem!
De amit leírtál, aszerint dúskál, és nem is tudsz ilyet, szóval nem tudom neked mitől hullik ki a hajad, és szeretném meférteni.
18. Nekem megvannak a saját forrásaim, amit a nagyapám valószínűéeg túl kockázatosnak tartana, mert nem is érti.
Igen, dúskál, és attól, hogy konkrétan neki nem tudok ilyet, miért ne hullana a hajam, ha azt viszont tudom, hogy lehetne hatékonyabban is elhelyezni a pénzt?
Én egy kis részét a pénzemnek kriptóban tartom, kis részét aranyban, nagyobb hányadát ETF-ekben és különböző részvényekben, illetve kezelésbe adtam x összeget egy trader cégnek, akikben megbízom (elitecurrensea.com). Nincs nagy titok vagy ilyesmi, amiről tudnod kéne, ezek teljesen egyszerű dolgok.
Én csak azt írtam az eredeti hozzászólásomban, hogy vannak bőven olyanok, akik különböző okokból nem gondolkodnak az állampapíron túl (és bizonyos esetekben ez nem is baj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!