Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erdemes lenne 12 millio ft...

Erdemes lenne 12 millio ft allampapirban levo penzt Euroba atvaltani?

Figyelt kérdés

Jelenleg 12 millio ft-om van allampapirokban. Es a kerdesem az, hogy okos otlet lenne Euroba menekiteni?

Ha atrakom Euroba, akkor csak tartsam euro szamlan? Vagy kossem le Euro allampapirokba, vagy tartsam itthon?

2023. jún. 4. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Senki nem fogja tudni helyetted meghozni ezt a döntést. Senki nem lát a jövőbe, senkinek nincs arról fogalma, hogy a jövőben majd mi lenne a jobb.

Én játékos típus vagyok, engem untatna az, hogy van pénzem, állampapírban/euróban tartom, és passzív vagyok, nem csinálok vele semmit, várom a sült galambot. Valójában a hozamával sem lennék elégedett.

Ezért én inkább aktívan az “adok-veszek” bizniszben veszek részt. Részvényeket, aranyat, olajat, tőzsdeindexeket, devizákat stb. De vettem már értékesebb könyvet, egyéb kulturális tárgyakat, műtárgyakat, s adtam is el ezekből jókora profittal. Nekem ez jó, mert amellett, hogy szórakoztat, gazdagít is. Ám azt is tudom, hogy ez nem való mindenkinek.

Szóval, azt hogy neked mi a jó, te mit szeretnél, azt neked kell eldöntened.

2023. jún. 4. 23:03
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Ha attól félsz, hogy a Ft-ban levő állampapírodat Orbán hozományként odaadja a vejének, akkor felesleges Euro állampapírt venned, mert azt is oda fogja adni!
2023. jún. 5. 06:48
 3/11 Bőrarc ***** válasza:

Ha az a 12 millió forint a teljes befektetett vagyonod 10-20%-a, akkor nem érdemes.

Ha ez a teljes befektetett vagyonod, akkor én a 30%-át hagynám állampapírban, azon belül is inflációkövető állampapírban.

A többit megosztva ETF-eket vásárolnék magyar brókernál/banknál(Erste, KBC Equitas) tartós befektetési számlára.

Az ETF-megosztás nálam kb. így lenne ekkora befektetett összegnél:

-MSCI World indexk. ETF: 40%

-fejlett országok ETF: 20%

-S&P500 indexk. ETF: 20%

-fejlődő országok ETF: 20%.

Hozzáteszem, hogy csak akkor vásárolnék ETF-eket, ha tudom, hogy arra a pénzre az elkövetkezendő min. 8-10 évben nem lesz szükségem.

Ha nem vagyok biztos benne, akkor állampapírban tartom tovább.

2023. jún. 6. 15:00
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolso, olyan sok heyen olvasom itt a gyakorin, h aki teheti menekitse a pebzet allampapirokbol..

Te miert tartanad a penzed allampapirokban?

2023. jún. 6. 15:19
 5/11 Bőrarc ***** válasza:

Nekem akkor is volt magyar államkötvényem, amikor a 2008-2009-es gazdasági válság után Magyarország akkora sz.rban volt, hogy az IMF-hez kellett fordulni segítségért. És akkor is minden évben megkaptam a kamatokat. 10 éves kötvényem volt.

Jelenleg a közelében sem jár az ország egy ilyen problémának.

Ezért nem kell hallgatni az ilyen jellegű gyakorin olvasható véleményekre és egyéb internetes helyeken fellelhető hatásvadász cikkekre.

Ki fogja fizetni mindig időben az állam a kötvények után járó kamatot és a tőkét is, amikor esetlegesen visszaváltanád. Ettől nem kell félni, az állam érdeke is, hogy hitelképes maradjon.

Például a PMÁP után jelenleg kapsz évi 15,5% kamatot, amit meg fogsz kapni.

Mi a garancia arra, hogy ha eladod és veszel Euro-t jelenleg kb. 370 forintos árfolyamon, az egy év múlva 15,5%-kal többet fog érni? Ez spekuláció. Ha belátható időn belül kell a pénz, akkor én hagynám.

Egyébként tartok én is állampapírt a portfóliómban, de nemcsak azt. Arra tekintek úgy, hogy az a mozgatható tőke.

Nem azért mondtam, hogy te is tegyél így-a te pénzed-, de én nem légből kapott információk alapján mondom ezeket, mint itt sokan óriási baromságokat írnak, meg világvégét, összeomlást várnak. Azért egy államcsődhöz sokkal több kell és a lakossági befektetőket akkor is nagyobb eséllyel kifizetik, mint az, hogy nem.

Nézz utána a dolgoknak, mielőtt ki-be ugrálnál a befektetéseidből, mert az ilyenekből szokott általában bukás lenni.

2023. jún. 6. 18:35
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Aki állampapírt vesz az haza áruló!
2023. jún. 6. 19:31
 7/11 Bőrarc ***** válasza:
Aki ilyet ír, az meg egy ostoba barom.
2023. jún. 6. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Lehet de nem gondolod hogy a nagy megoldó pártodnak minden fejbe lévő gondot sikerül csak megoldani és a valosakat nem?

Valahogy ez a fránya infláció se akar múlni.

Nem is tudom az EU átlag mennyi talán 8-9% közt van a magyar meg úgy 24%?

Száj karatés beszéddel nem fog változni a dolog.

De akinek az számít csinálja.

2023. jún. 6. 19:51
 9/11 Bőrarc ***** válasza:

Nem a pártom, soha nem is volt az, de mondj nekem más befektetési formát, ami jövőre ilyenkor hozzátesz a pénzemhez, 15,5%-ot(PMÁP).

A tőzsde hozhat 20%-ot, de mínusz 20-at is, a többiről meg nem is beszélek.

Vagy hagyjam számlán, hogy jövőre ilyenkor kevesebbet érjen?

Tudom, hogy a 15,5% nem fedezi a tényleges pénzromlást, de mondj nekem jobbat.

Tudsz ilyet?

2023. jún. 6. 20:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Így megy az infláció a forint amúgy is kevesebbet fog érni.

Legyen pl.

[link]

Stabilabb jóbb mint a forint.

Azt azért vegyük figyelembe /szerintem/ ha az infláció csökkenni fog akkor az alap kamat is.Illetve iszonyatos kamat terheket ró a költségvetésre az állampaír jelenlegi kamata ami nem fenttratható.

Budapest Bonitas Alap

Arany

Aki ilyet ír, az meg egy ostoba barom Amit te írtál úgy hogy az ostoba barom nem fog helyetted se gondolkodni se elvekről beszélgetni se keresőt használni.

2023. jún. 6. 20:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!