Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Röviden és tömören mire...

Röviden és tömören mire valóak a hitelkártyák?Volt értelme megigényelnem?

Figyelt kérdés

Soha életemben nem volt hitelkártyám.Mindig a saját bankkártyámmal fizettem(telefon nfc).Ma voltam az OTP bankban és mondtam hogy szeretnék egy virtuális kártyát mert ha neten vásárolok akkor nem szeretném megadni a bankkártya adataimat.Erre ő felajánlotta a hitelkártya lehetőséget.Azt mondta hogy annyi a lényeg hogy minden hónap 28-ig vissza kell tennem pénzt mert utána kamatozik.Azt mondta nem kér enni csak az éves kártyadíjat kell mindig kifizetni.Soha nem akarok felvenni hitelt se egyéb bla bla. Csakis a netes vásálás miatt mentem bele.(pl temu,shein,stb)

Mindegy megfűzött.Azt mondtam hogy ha csak az éves kártyadíjat veszi le ami kb 6700 ft akkor egye fene.Igazából azért mentem bele hogy megvédjem a bankkártya adataimat az esetleges csalóktól.

2024. márc. 7. 01:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az OTP-ben (de igazából minden bankban) megpróbálják rád tukmálni az ilyeneket, mert ebből van pénzük.

Elég balgaság a hitelkártyát használni a netes vásárlásoknál. Van virtuális kártya az OTP-nél, amire mindig csak annyit töltesz, amennyit költeni akarsz, a hitelkártyáról meg esetlegesen annyit húznak le, amennyi a kereted.

Annak idején rám is rámtukmáltak egy hitelkártyát, egy darabig használtam is, de több hátránya van, mint előnye.

1. A "nem kér enni" erős túlzás, mert az éves kártyadíjon túl még ott van a havi zárlati díj, ami nekem 15 éve volt havi 200 forint, most gondolom jóval több.

2. Vonzó dolog a visszatérítés, de a díjakkal együtt évente max 10-20 ezer forintot nyersz vele, amiatt meg nem éri meg.

3. Csak egyszer fuss ki a határidőből és máris ketyeg az irgalmatlan kamat, amivel az egész visszatérítést le is nullázod

4. Plusz az a stressz, hogy mindig figyelj visszafizetésre, mert ugye a változó összeg miatt nem tudsz automata átutalást belőni

5. És akkor ott van még az, hogy ha hitelt szeretnél, a JTM-be bizony beleszámít a hitelkártya, méghozzá 5%-kal, azaz ha van egy 1 milliós kereted, az olyan a JTM szempontjából, mintha lenne egy havi 50 ezres törlesztőd. Akkor is, ha valójában nem használod a kártyát.

Szerintem még most add vissza és kérj virtuális webkártyát!

2024. márc. 7. 10:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kerdező teged rendesen átkurtak.

A hitelkártya adataidat pont ugyanúgy tudják lenyïlni, mint a bankkártyádét.

Csak nem elég, hogy a pénzedet elbukod, hanem a teljes hitelkeretedig eladósodsz elképzelhetetlen mertékű kamatokkal.

2024. márc. 7. 15:44
 13/14 anonim ***** válasza:

#12 vagyok, Revolut eldobható kártyát használj a gyanús helyeken online fizetésre.

Teljesen ingyenes

2024. márc. 7. 15:45
 14/14 Bright Knight válasza:

Add vissza a hitelkártyát minél hamarabb! (Nem lesz egyszerű, mert mindenféle kifogásokkal fognak élni, de te legyél elszánt és kitartó!)

A hitelkártyának van havi és éves díja. Ha nem használod semmire, ezeket akkor is lehúzzák rólad.

Szóval nem éri meg.

Akkor van csak értelme, ha hirtelen pénzre van szükséged és nincs kihez fordulni.

Egyszerűbb , mint hitelt felvenni, viszont magasabb a kamata, mint a Providentnek.

Szóval mihamarabb vissza kell rakni bele a pénzt.

aug. 25. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!