Mi a digitális kártya értelme, illetve hogyan működik?
Nem értem mi haszna van a digitális kártyának, és azt hiszem talán azért nem értem, mert nem tudom hogyan működik.
Pl. a Wise-on van fizikai és digitális kártyám is. Nem mindegy, hogy az interneten melyik számot adom meg? Hiszen mind a kettő a számlához kapcsolódik, ugyanúgy vissza lehet élni vele, költeni lehet a számla-egyenlegből, ha valaki tudja a számot.
Szóval nyilván nem mindegy, mert ezért találták ki a digitális kártyát, csak nem értem. Köszi.
1-es, köszi, de a fizikai kártyám (is) rajta van a telefonomon, és a digitális is, mindkettővel tudok fizetni a neten. Valóban ingyen van, de azt hiszem digitális kártyát amúgy is csak a fizikai kiegészítéseként állítanak ki, egyedüli kártyaként nem (lehet, hogy tévedek, akkor ez tényleg előny).
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű.
A digitális kártyát elvileg azért vezették be, mert "biztonságosabb". De nem értem, hogy mitől, mikor ugyanúgy el lehet lopni az adatokat, és ugyanúgy közvetlenül a számlához kapcsolódik, mint a fizikai kártya.
3-as Nyilván ha eldobom, akkor van értelme.
Tényleg erre csinálták a virtuális kártyát? Naponta 6-szor újra kellene csináltatni pl. a Wise-appban? Én a netflixet stb. is onnan fizetem, azt is újra kell akkor csinálni minden hónapban?
Ez az egész nem lenne túl praktikus.
OK, egy kicsit jobban utánanéztem, szóval: úgy látom van a"fizikai kártya" a "virtuális kártya" és az "eldobható kártya". Az eldobható értelemszerűen egyszer használatos. A virtuális pedig ha jól értelmezem, akkor minden tranzakciónál generál egy kártyaszámot - bár megadni ugyanazt a virtuális kártyaszámot adjuk meg -, ami egy idő után lejár, és tulajdonképpen eldobható kártyaként működik a digitális kártya mögött.
Ha valaki hozzáértő meg tudná erősíteni, hogy ez valóban így van, az jó lenne, mert ennek már van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!