Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol erdemes megtakarítást...

Hol erdemes megtakarítást kötni,hogy kene elkezdjek felretenni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok,eddig éltem mint Marci hevesen mindig az aktuális fizumbol.

Felre tett penzem 0,szeretnek elkezdeni takarékoskodni.

Ez nekem egyedul nem megy,hogy gyűjtogessem a parnam ala a penzem,szeretnek elkezdeni spórolni,felre tenni,nyitni egy megtakarítás szamlat.

Az a baj hogy annyira vakon vagyok ehhez az egész témához,sose beszélt velem errol senki.

Átlag 400 ezret keresek egy hónapban. Fix kiadasaim:

65 ezer a szobám,

20 a telefonszámlám

15 kb amit iqosra koltok egy honapban ( nem ezen szeretnek spórolni most)

Fix gyogyszereim azok kb havi 15 ezer,de ezt általában 6 vagy 3 hónapra elore szoktak felírni és úgy váltom ki,egyben nagyobb összegért.

Disney plus,Spotify,meg a K&H amit levon minden honapban az 2-2–2 ezer kb,lehet kicsit több nem tudom pontosan melyik mennyi.

Amit el kell engedjek,a felesleges ruha és cucc vásárlás amire igazabol nincs szuksegem csak pillanatnyi bolgosag.

Étterem,mozi szórakozás stb…ezt is tudom redukálni,bár erre annyira nem szorom a penzt,jobban szeretem az itthon filmezos,főzőcskés estéket,tegnap is pl 10 ezer forintbol tok jol bevasaroltam( levest,fasirtot,krumpli puret keszitettem ami mára is maradt)

Enni alapvetően megprobalok a meloban.

Tehát felre kene tudjak tenni valamennyit mindenkepp,de annyira nem foglalkoztam ezzel hogy nem tanultam meg hogy kell,anyukám meg szegény egyedul nevelt vilag életében es nem túl fényes az anyagi helyzete,sose foglalkozott ő sem ezzel hogy megtanitson ezekre.

Köszönöm a tanácsokat!

24/l

jan. 25. 07:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Legfontosabb hó elejém rakj el fizukor, utána azt oszd be amennyi marad..
jan. 25. 19:18
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
Én már 4 éve gyűjtök. Igaz Németországba de én csak albérletre ész kajára , benzinre költök.. nehéz de a a jobb jövő a cél
jan. 26. 04:42
 13/14 anonim ***** válasza:
61%
Én az OTP-be tenném a pénzem, az megbízható bank. De miért kell neked albérletben laknod? Otthon nem lehet?
jan. 26. 11:40
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Az első és egyben a legfontosabb, hogy kezdjél el vezetni egy füzetet, amiben minden le van írva pontosan. Mennyi a bevételed és kiadásaid.

Párhónap alatt átfogod látni, hogy mire költesz feleslegesen.

Legyél tisztában vele, hogy milyen banknál és milyen számlacsomagod van, ami alapján nem érhet meglepetés. A K&H bank teljesen jó, én is annál vagyok. Az OTP kerüld el messziről, mert ott úgy vágják át az ügyfeleket, ahogyan csak akarják. Saját tapasztalat, OTP felejtsed el!

Sokan ellene vannak, de mindenféle képen tartsál otthon készpénzt, és magadnál is a mindennapokban. Aszt írtad, hogy pl 10 ezer forintbol tok jol bevasaroltam( levest,fasirtot,krumpli puret keszitettem ami mára is maradt)

Én ezt az összeget sokkalom, hogy csak 2 napra van belőle kajád. Tegnap vettem 3 kg lapockát, 5100 forintért, amiből csináltam pörköltet, ez nekem közel 1 hétig elég. Máshol veszek meg mindent, a zöldséget a gyümölcsöt, a húsokat a halakat, így olcsóbban jövök ki. Nézd meg hogy környéken ahol élsz, milyen boltok illetve piacok vannak. Rengeteget fog számítani.

Minden kiadásodat írjad, akkor is, ha csak 100 ft költöttél.

Ha ezek megvannak, utána jöhet a befektetés. Az már egy másik témakör.

jan. 28. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!