Szeretnék minden hónapban félretenni egy bizonyos összeget, kb ötvenezer forintot. Arra gondoltam hogy nyitnék egy számlát külön ennek. Van esetleg valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
Nem szeretném lekötni vagy ilyesmi, egyszerűen csak szeretném hogy gyűljön.
Tudtok javasolni bankot, konkrét számlacsomagot, ilyesmit?
A mostani számlám egyébként otp.
Köszönöm a válaszokat. És nagy vonalakban el tudnátok mondani hogy ez hogy működik?
Gondolom nyitni kell egy számlát a magyar államkincstárnál. De arra hogy tudok gyűjteni? Minden hónapban tudok venni pl ötvenezer forint értékű állampapírt?
Megnéztem a honlapot, látom hogy van ott infó, de konkrét gyakorlati tapasztalatok jobban segítenének első körben.
Előre is köszönöm.
Köszönöm a választ.
És ennél az otp-s értékpapíros számlás megtakarítási formánál milyen hátrányok vannak? Vagy ez egy pénzügyileg stabil lehetőség? Kockázatokról nem írnak.
Otp-s net számla mellé automatán adnak 5 “alszámlát”- saját számlát, ott is félre tudod tenni, ha a MÁP -ot (ami ennél jóval jobb ötlet a minimális kamata miatt) valamiért nem akarod vagy azt szeretnéd, hogy likvid maradjon a pénzed (bár így ugye hozama sem lesz sok).
A számláid közötti átvezetés (oda-vissza akárhányszor) tök ingyen van. De más csak a főszámládra tud utalni.
Nézz utána- én ezeket az alszámlákat az ilyen rövidebb célokhoz használom (pl. Pár hónap múlva esedékes klímacsere vagy nyaralás vagy karácsonyi ajándékokra eltenni már időben stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!