Létezik két különböző 2031/I PMÁP sorozat? Mire kaptam most szombaton kamatot, és mire fogok májusban?
Elsőként még tavaly vásároltam az OTP bankfiókban PMÁP sorozatot, ezt a magas kamatozásút 2031/I néven.
Majd megtudtam, hogy nyithatok számlát a Kincstárban is, és néhány hónappal később ott is nyitottam egyet személyesen, szintén 2031/I néven, ezt a magas kamatozásút.
Utóbbira most szombaton kaptam kamatot.
Előbbire semmit. Ma voltam a bankban és azt mondták májusban lesz a kamatfizetése.
Most én ezt nem értem.. a kettő különböző?!
Utóbbi az 2033/I az január 19-én fizetett kamatot.
Előbbi 2031/I az fizet kamatot 05.21-én.
Nem a két papír nem ugyanaz. Más a kamatfizetés ideje és más a kamatfelár mértéke is.
"néhány hónappal később ott is nyitottam egyet személyesen, szintén 2031/I néven, ezt a magas kamatozásút."
Félreértettél valamit. Amikor a kincstárnál nyitottál valószínűéeg a 2031/I forgalmazása már végetért és éppen a 2033/I-t forgalmazták már. Elég sűrűn váltották egymást tavaly a papírok.
De mindkettő magas kamatozású? Vagy azt is félre értettem?
Az utolsóba akkor tettem utoljára, amikor az utolsó nap volt tavaly.. 2.5 órát vártam a Kincstárban és pont zárás előtt kerültem sorra, mert mindenki rohadt papírt venni.
2031/I-nek magasabb a kamatfelára.
2033/I: 17,85% januártól
2031/I: 18,6% lesz májustól
Mindkettő elég magas most 1 évig.
Lépj be a webkincstárba és az OTp oldalára. Ott látni fogod, hogy ilyen állampapírt vettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!