Voltunk ma fennt a párommal a Rózsadombon? Hogyan lehetséges ez?
Édesem! :-DDD
Ott lakik a legtöbb parlamenti képviselő, politikus, miniszter, exminiszter, stb...
Aztán sok külföldi diplomata is ott lakik (a ház nem az övék, hanem a követség tulajdona)...
De ne gondold, hogy csak a Rózsadombon vannak ilyen szuperluxus paloták!...
Az a ház, amit most Angelina Jolie és Brad Pitt bérel, az Máriaremetén áll (700 millió forint értékű)...
Oszter Sándornak Diósjenőn áll a vadászkastélya egy birtok közepén (750 millió forintért most árulja) :
-----------------------------------------
Most őszintén : nem mindegy, ki hogyan és miből jutott ilyen palotákhoz?!... Ha most megtudod, akkor jobban fogod érezni magad?!...
nekem furcsa ilyen elcsodálkozást látni, mert ott lakom, ez vesz körül minden nap, már megszoktam és néha-néha elfelejtem, hogy másnak ez a környék hogy néz ki. na nem éppen az ilyen rezidenciák egyikében lakom, hanem egy kicsike lakásban, élnek itt azért "átlagemberek" (kispénzű nyugdíjasok stb.) is. engem azért kicsit zavar, hogy ha valaki megtudja hol lakom, akkor berak egy kategóriába, de nem kezdek mindenkinek magyarázkodni.
egyébként nyilván lakik itt jónéhány ember, aki valóban becsületes munkával szerezte a vagyonát, sokan meg nem, de ezen nincs mit csodálkozni. de ha szúrja a szemedet a környékbeliek gazdagsága, akkor inkább ne gyere erre, mert csak felidegesíted magad (ezt most nem gúnyolódásból mondom, hanem komolyan), de azt hiszem a legjobb nem foglalkozni ezzel, mert választ tőlük úgysem kapsz, hogy honnan a pénz, meg egyébként mindegy is, ha megmondják, akkor ezzel neked mi változik? no, azt hiszem a vége kicsit zavaros lett, de késő van.
Én is laktam néhány évig a Rózsadombon, no nem egy palotában, hanem egy társasházban...
Gyönyörű volt a kilátás, de a lakás kicsi (54 nm), és én egyáltalán nem voltam elájulva attól, hogy ott lakhatom...
Az egyetlen normális vásárlási hely a Budagyöngye Bevásárlóközpont, nem éppen volt hozzánk közel, a választék sem volt túl nagy...
Minden nap felkapaszkodni a hegyre, nem egy leányálom.
Mellettünk lakott Farkas Berci (az űrhajós) és a családja, nagyon kedves és közvetlen volt.
Bevallom, én sem szívesen mondtam senkinek, hol lakom, mert sok emberben előítélet van (biztos én is sznob vagyok, biztos én is tele vagyok pénzzel, stb.)...
Szóval, én alig vártam, hogy elköltözhessek arról a környékről, azon kívül, hogy szép a kilátás, én más előnyét nem láttam annak a környéknek.
A nagyon gazdag emberekről kivétel nélkül elmondható, a vagyonát egyik sem alkalmazottként szerezte. Nem átlagos munkából lett gazdag egyik sem.
Magyarországon pl anno sokan a kapcsolataik révén kisebb tőkével is hozzájutottak milliárdos vagyonhoz a privatizáció során. A mostani miniszterek, politikusok, ismert emberek bevétele zsebpénz azokhoz a jövedelmekhez képest, amit ezek az emberek bezsebelnek manapság a befektetéseik után. A napokban pl nyilvánosságra hozták, hogy a MAL Zrt milliárdos vagyonát 10 mill Ft-ért lehetett megvenni a mostani tulajdonosoknak a privatizáció során. Szerinted hány hasonló "üzlet" köttetett anno? Van néhány ismert név, akik ilyen üzletekben részt vettek, Pl a Demján féle körök és az OTP-től Csányi úr, de a többség, a hasonló kaliberű üzletemberek nagyon szeretnek megbújni a háttérben, mert nekik árt a nyilvánosság. Arról is csak mostanában röppent fel pár hír, hogy sok beruházás magánvagyonból valósult meg nálunk, amit aztán az állam eszméletlen pénzekért bérel, pl ilyen a Művészetek palotája is. Vajon hány ilyen "beruházás" volt/van ebben az országban?
A kisebb halak az egyszerűbb cégtulajdonos, közöttük is sokan nagyon jól élnek, de eltörpül a bevételük pl egy bank, vagy egy biztosítótársaság, egy olajtársaság részvénytulajdonosainak bevételétől, akik szintén mind magánemberek.
Aztán itt van a folyton szidott MLM üzlet. Az összes ilyen cég felső 5%-a dúsgazdag magánember. Én is ismerek közülük párat, kb 100% több a havi bevételük, mint a miniszterelnökünké és a nevük semmilyen újságban nem szerepel..
Ismerek olyat, aki teljesen normálisan él, ugyanolyan az életvitele, mint egy átlagos jobb módú embernek, akinek nem szállt el az agya attól, mert gazdag, de ismerek olyat is, akit teljesen megszédített a pénze. 100 mill Ft-os autóban pöffeszkedik, nem tudott felnőni ahhoz agyilag, hogy meggazdagodott. Ők azok a tipikus újgazdagok, akik képtelenek normálisan viselkedni, öltözködni, akikről messziről lerí, hogy csak a pénz imádata létezik számukra. Agyilag nem tudtak felnőni a vagyonukhoz.
Én pl szegény vagyok, de intenzíven tanulmányozom ezeket az embereket, hátha ellesek tőlük valamilyen okosságot:).
kb mindenhol van egy ilyen elit rész...
Ahol én lakom az egy 30.000es város 120km-re Bp-től de itt is van gazdag "negyed"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!