Van egy haverom, aki azt mondja, hogy rossz dolog, hogy a bank alacsony kamatot fizet a megtakarítási számlákra, miközben amikor hitelt ad, akkor magasabb kamatot kell a hitelfelvevőnek kifizetni. Így extraprofithoz jut a bank. Vajon igaza van-e?

Figyelt kérdés

Azt is mondta, ha ez ellen fel merne szólalni, akkor pár nap múlva halott lenne. Meg olyat is mondott, hogy nem kéne a bankoknak utalási költséget felszámolni, mert a pénzt számítógépek küldik csak.

Meg azzal, hogy nem készpénzzel fizetünk, a bankok hatalomhoz jutnak, nem szabadna hagyni, hogy növekedjen a kézpénzfizetés lehetősége.

2023. dec. 10. 20:15
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

Ja, még erre reagálok: "Nem nagyon értem (nyilván te sem), minek kellene újabb pénzeket beletenni, ez nem nyerőgép, ami nyeli a pénzt. Ebből kivenni szokás a pénzt nem belerakni."

Én forexeztem a plus 500-on, de csak játékpénzzel. Ha újabb összegeket teszel be, akkor ott is úgy van, hogy több lesz a hozam. 1000 000 forintnak a 10%-a több, mint 10 000 Ft-nak a 10%-a.

2023. dec. 17. 04:55
 42/57 A kérdező kommentje:
Ezért írtam, hogy te tudod hozni a havi 10%-ot, tehát az alaptőkédnek a havi 10%-a nyereséged. Pláne ilyenkor kéne újra és újra befektetni, növelni az alaptőkédet, így csak levágod az aranytojást tojó tyúkot. Tegyük fel, csak havi 100 ezret teszel bele 10 éven keresztül, 100 000*12*10=12 000 000 forint. Plusz az alaptőkéd, 22 000 000 forint, és ebbe most nem számoltam bele a kamatos kamatot.
2023. dec. 17. 05:10
 43/57 anonim ***** válasza:
53%

#35 Nem te vagy az, aki itt folyton valami "victory módszert" emleget?

Igen, időnként lehet akár havi 10%-ot is nyerni forexen, de folyamatosan, hosszú távon lehetetlen. Ha lehetne, akkor az összes befektető ezt csinálná és évente megduplázná a pénzét az ember.

"500-as tőkeáttéttel kereskedek"

Magyarul iszonyatos kockázatot vállalsz. Fogsz mondjuk 10000 dollárnyi tőkét, leesik az árfolyam 1 centet és máris a tőkéd ötszörösét buktad el...

2023. dec. 17. 08:58
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

"Én forexeztem a plus 500-on, de csak játékpénzzel."

Gratulálok ahhoz, hogy ezzel a hatalmas hegynyi tapasztalattal osztod itt az észt.

"Ha újabb összegeket teszel be, akkor ott is úgy van, hogy több lesz a hozam."

Nem, önmagában a "betett" pénz nem befolyásolja a hozamot. A hozamot kizárólag a pozícióméret és az befolyásolja, hogy jó irányba nyitottad-e az adott pozíciót.

"Nem te vagy az, aki itt folyton valami "victory módszert" emleget?"

Nem, az egy troll, aki idejár ökörködni. Valahol hallotta a kifejezést (fogalma sincs, mi az), azóta mindenhová odalöki, ahol pénzről van szó. Amúgy van a youtube-on magyar nyelve is két videó, amelyik részletezi a victory-rendszer alapelveit. Valójában a Down-elmélet fantázianeve a victory-rendszer, az egyszerűsége és átláthatósága miatt sokan használjuk eredményesen.

"Magyarul iszonyatos kockázatot vállalsz. Fogsz mondjuk 10000 dollárnyi tőkét, leesik az árfolyam 1 centet és máris a tőkéd ötszörösét buktad el..."

Tévedsz, a tőkeáttét semmilyen módon befolyásolja a profit nagyságát. Azonos pozíciómérettel, azonos terméken pontosan ugyanannyi a profit/veszteség 2-es, 20-as, 100-as és 500-as tőkeáttéttel is, mint tőkeáttét nélkül.

Olyan ez, mint az 1000 lóerős autó. Ha úgy használod ahogyan kell, akkor semmivel nem nagyobb a kockázatod, mintha egy Suzukiban ülnél. Persze, ha visszaélsz vele, az teljesen más.

A tőkeáttéttel is lehet "élni" és "visszaélni".

"lehet akár havi 10%-ot is nyerni forexen, de folyamatosan, hosszú távon lehetetlen"

Szerinted lehetetlen, mások megcsinálják. Sosem fogja mindenki, de mindig lesznek olyanok, akik megcsinálják.

"Ha lehetne, akkor az összes befektető ezt csinálná és évente megduplázná a pénzét az ember."

Sosem lesz olyan, hogy mindenki ugyanazt csinálja. Mindenkinek más a habitusa. Én kereskedő típus vagyok, én halálra unnám magam azzal, hogy ma veszek egy részvényt és 30 év múlva megnézném, mi történt vele. Aki meg ezt csinálja, attól lenne rosszul, hogy az árfolyam folyamatosan mozog, le-fel, még lejjebb, még feljebb... Olyan, mint egy hullámvasút, s folyamatosan akár naponta többször ki-be kell ugrálni.

Igen, ez komolyabb agymunkát igényel, de az én világom ez. Én ötödikes koromban matek- meg rajzszakkörre jártam, meg matek megyei versenyre, amit megnyertem. A megyei szakrajzversenyt is megnyertem. A többiek focizni jártak, az meg engem nem érdekelt.

2023. dec. 17. 15:07
 45/57 anonim ***** válasza:
31%
Tudod mit, te nyertél, engem mindenki 0-ra pontozott, téged meg felpontoztak, sikerült elhitetni ezek szerint, ahogy gondoltam, az emberek többségével, hogy te bármit is konyítasz a forexhez. Remélem ezt a való életben nem arra használod, hogy pénzt csalsz ki emberektől befektetés címén - ha nem, akkor a többi végülis tök mindegy, akkor ártalmatlan vagy, megmaradhatsz nyugodtan az álomvilágodban, ahol a matekversenyből rögtön a fizikai képtelenség forex-guruság következik. Igazából jó közönséget választottál, bár ilyen szintű lepontozás azért engem is meglepett, de a gyakorin elég sűrűn az igazságot pontozzák le, a hülyeséget meg elhiszik, gondolom ilyen az élet is. Gratu, így tovább a vetítéssel.
2023. dec. 17. 15:16
 46/57 anonim ***** válasza:
31%
#44 Ha ekkora guru vagy, áruld már el, melyik banknál vagy brókernél dolgozol befektetőként? Mert tutira lecsapott már rád valamelyik. Ja, hogy nem? Vajon miért is?!
2023. dec. 17. 16:24
 47/57 A kérdező kommentje:
Na, visszatérve a haveromra, olyat is csinált, hogy fejébe vette, hogy a bankkártyás fizetés hatalomhoz juttatja a bankokat, ezért évekig csak kézpénzzel fizetett, volt úgy kérte a fizetését, volt, hogy monitort 200 ezerért kézpénzben vett. De mostanában használ bankkártyát, mert gyorsabb. Meg Covid idején is jól jött, mert nem kellett érinteni.
2023. dec. 17. 18:30
 48/57 A kérdező kommentje:

"Nem, önmagában a "betett" pénz nem befolyásolja a hozamot. A hozamot kizárólag a pozícióméret és az befolyásolja, hogy jó irányba nyitottad-e az adott pozíciót."

Jó, akkor miért kellett 10 milliót betenni, miért nem elég csak egy forint?

2023. dec. 17. 18:30
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt mondd már meg légyszi a képzeletbeli haverodnak, hogy “kézpénz” nem létezik. Amiről te (és a képzeletbeli haverod) beszélsz az “készpénz”.

Amúgy, mi volt a baj a plus500-zal? Ha olyan jól ment, a játékpénzről miért nem váltottál át valódi pénzre?

2023. dec. 17. 19:42
 50/57 A kérdező kommentje:

Nem képzeletbeli haverom, miből gondolod, hogy az? A készpénzt meg elírtam.

Pont azért játszottam csak játékpénzzel, mert nem ment.

2023. dec. 18. 04:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!