Van egy haverom, aki azt mondja, hogy rossz dolog, hogy a bank alacsony kamatot fizet a megtakarítási számlákra, miközben amikor hitelt ad, akkor magasabb kamatot kell a hitelfelvevőnek kifizetni. Így extraprofithoz jut a bank. Vajon igaza van-e?

Figyelt kérdés

Azt is mondta, ha ez ellen fel merne szólalni, akkor pár nap múlva halott lenne. Meg olyat is mondott, hogy nem kéne a bankoknak utalási költséget felszámolni, mert a pénzt számítógépek küldik csak.

Meg azzal, hogy nem készpénzzel fizetünk, a bankok hatalomhoz jutnak, nem szabadna hagyni, hogy növekedjen a kézpénzfizetés lehetősége.

2023. dec. 10. 20:15
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
41%
A banknak is kell élnie valamiből. Ezért magasabb a hitelkamat, mint a betéted kamata. Ha egyenlő lenne, akkor miből fizetné a kisasszonyt, aki kiadja a pénzedet, ha érte mégy?
2023. dec. 11. 11:02
 12/57 anonim ***** válasza:
51%

"A készpénz megtartása jó dolog, tegyük fel, van egy fesztivál távol a civilizációtól, nem biztos, hogy lesz ott bankkártyaterminál."

Abszolút ez a legfőbb érv mellette.

2023. dec. 11. 12:41
 13/57 A kérdező kommentje:
11-es, ezt tudom, szerintem a haverom gazdaságilag marxista, pl. azt is utálja, hogy a World of warcraft classicért havidíjat kér a Blizzard, mert úgyis kerestek már elég pénzt.
2023. dec. 11. 17:17
 14/57 A kérdező kommentje:
Meg olyat is mond, hogy a devizahitel csak egy átverés volt, csak forintot adott a bank, és a svájci frank kamatát kéri érte.
2023. dec. 11. 17:19
 15/57 A kérdező kommentje:
Meg azt is, hogy nincs aranystandard a dollár mögött, és a bankok a semmiből teremtik a pénzt.
2023. dec. 11. 17:20
 16/57 anonim ***** válasza:
50%

Maradjunk annyiban hogy a barátod nem túl okos.

Inkább egy okoskodni próbáló hülye.

Ha nem tud azzal együtt élni hogy a profitorientált vállalatok nem jótékonysági szervezetek, akkor vonuljon ki a társadalomból és éljen remeteként egy barlangban.

2023. dec. 11. 17:23
 17/57 A kérdező kommentje:
Hát, én is kuncogok rajta. Még az jutott eszembe, hogy egy évi Netflix előfizetés drágább, mint a bankszámla évi költsége. Tehát nem az teszi tönkre a világot, hogy pénzt kérnek a bankok az adminisztrációs költségekért.
2023. dec. 11. 17:38
 18/57 anonim ***** válasza:
20%

"a bankok a semmiből teremtik a pénzt"

Ebben az egyben mondjuk igaza van.

2023. dec. 11. 18:20
 19/57 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a FED, meg a nemzeti bankok tudnak pénzt nyomtatni, de azt se úgy kell elképzelni, hogy a bankárnak kell egy új Ferrari, és nyomtat magának 100 millió forintot. Defláció elkerülése végettbnyomtatnak pénzt.
2023. dec. 11. 18:27
 20/57 anonim ***** válasza:
19%
Ezt úgy kell elképzelni, hogy xy bemegy a bankba, hogy neki kell hitel. A bank ilyenkor ténylegesen a semmiből csinálja a hitelt és azt utalja ki. Az egész pénzrendszer erre épül. Ezért van infláció is.
2023. dec. 11. 20:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!