Van egy haverom, aki azt mondja, hogy rossz dolog, hogy a bank alacsony kamatot fizet a megtakarítási számlákra, miközben amikor hitelt ad, akkor magasabb kamatot kell a hitelfelvevőnek kifizetni. Így extraprofithoz jut a bank. Vajon igaza van-e?

Figyelt kérdés

Azt is mondta, ha ez ellen fel merne szólalni, akkor pár nap múlva halott lenne. Meg olyat is mondott, hogy nem kéne a bankoknak utalási költséget felszámolni, mert a pénzt számítógépek küldik csak.

Meg azzal, hogy nem készpénzzel fizetünk, a bankok hatalomhoz jutnak, nem szabadna hagyni, hogy növekedjen a kézpénzfizetés lehetősége.

2023. dec. 10. 20:15
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:

Persze, 29-es, havi 10%-os kamat, miért kell akkor ilyen sokat hazautalni, ha ennyit kamatozik? Folyamatosan tennéd be a pénzt, betennél havi 100 ezret, a kamatos kamat miatt 10 év alatt 167,697,978,678.80 forintnyi pénzed lenne.

Elmondom, a havi 10%-os haszon, az világ csodája lenne, még Warren Buffet se tudott ennyit hozni. Ha ilyet tudnál, pénzügyi cégek keresnének meg, hogy fektess be nekik.

2023. dec. 16. 03:22
 32/57 anonim ***** válasza:
54%

Ha halvány fogalmad sincs a tőzsdéről, csak a demagóg marhaságok puffogtatása megy, akkor sokkal jobb, ha csendben megülsz egy sarokban.

A forexen nincs kamat. Profit van. A mértékét pedig én szabályozom. Azért csak ennyi, mert a kényelmes életemhez ennyi is bőven sok. Más forrásokból is vannak bevételeim, ne gondold, hogy rá vagyok erre szorulva. Ez egy hobbi, ami pénzt hoz. Játék a számokkal.

A havi 10% baromira nem a világ csodája, bármelyik tapasztaltabb trader hozza. Általában nem csupán ennyire vagyunk képesek, a napi 1-2% is kényelmesen megvan, ha kicsit jobban odatesszük magunkat, de minek, ha a fele is elég a jómódú élethez. Be tudlak mutatni jópár embernek, akik ezen a szinten vagyunk.

Hidd el van élet az állampapíron túl is. Főleg azon túl van…

Ha értenéd, tudnád.

Egyébként Buffett is képes erre természetesen, de neki már más a stratégiája. Pályája elején a napi 1-2 %-nál jóval magasabb hozama volt. Ahogy nőtt a vagyona, tudatosan egyre lassított. Nem ártana olvasgatnod az életéről…

Tudom, nem fogod ezt elhinni, mert nem érted. Fel kellene nőnöd ehhez az élethez. Az viszont a messziről is jól látható hozzáállásod miatt nem fog menni.

2023. dec. 16. 03:56
 33/57 anonim ***** válasza:
48%

32. Annyira tudtam, hogy elkezded magyarázni, hogy de persze :D :D

Szánalmas vagy. Azért, mert olvastad valahol, hogy forexen havi 10% profit is simán lehetséges (igen, az), azt gondolod, hogy el tudod hitetni emberekkel, hogy te erre rendszeresen képes vagy.

Amit leírtál, és ahogy leírtad, hosszú távon nem lehetséges. :D De ne is foglalkozz ilyesmivel, pláne azzal ne, hogy hol rontottad el a mesketét, miért nem lehetséges.

"Én szabályozom." "Játék a számokkal." :D_:D

" minek, ha a fele is elég a jómódú élethez" :D :D

Nyilván így kell(ene) amúgy gondolkodni, ha valaha is lenne vagy lett volna ennyi profitod rendszeresen, hogy húú csak vigyázzunk, nehogy túl sok legyen, ennyiből is kényelmesen megélek, mindek erőltessem meg maga, mikor ez két gombnyomásból is megvan, felesleges háromhoz felemelni a kezem - majd következő hónapban. :D:D

Tényleg szánalmas, hogy csak azért, mert lenézed a hallgatóságot, és mert az emberek általában még a pénzhez sem értenek, a forexről meg pláne nem hallottak, azt gondolod, hogy mindenki elhiszi, amit mondasz, minél fellengzősebben beszélsz, annál inkább.

Ráadásul elönt valami furcsa elégedettség, hogy anonim embereknek, akik nem értenek valamihez, villogsz valamivel, amihez te sem, csak úgy csinálsz, mintha te lennél a király. Azért ez eléggé beteg :D

Tudom, hogy tovább próbálod majd bizonygatni, hogy te vagy a nagy forex-király, én meg nem értek hozzá, hát nyugodtan, de csak a további nevetéshez és megvetéshez szolgáltatsz újabb olvasnivalót, ha egyáltalán el fogom olvasni.

2023. dec. 16. 07:42
 34/57 A kérdező kommentje:

32-es, mármint van 3 képernyőd, amit nézel, és egész nap ezeket bámulod, és úgy van meg a havi 10%?

A forexen is lehet kamatnak tekinteni a hozamot, ha valaki hozzád fektet be.

Amúgy már az elején elárultad magad, semmi értelme benthagyni 10 millió forintot, és a kamatot kiszedni, érdemes mindig növelni az összeget, így "compounding interest" lesz. Ha csak havi 100 000-et tennél bele, 10 év alatt az ország leggazdagabbjai között találnád magad. Csányi Sándornak van 150 milliárdja.

2023. dec. 16. 08:05
 35/57 anonim ***** válasza:
42%

Miért kellene egész nap eszeket bámulni? Látom, a matek nem erősséged.

Segítek.

Nyitsz arany cfd-pozíciót (rólad beszélek, így ún. "lakossági ügyfélként") 1 lot értékben, enneka tőkeigénye 3,4M Ft. Ha csak 3USD árfolyamváltozást sikerül megfognod (a napi átlag 30-ból), aznap kerestél 100E Ft-ot. Ugyanez igaz devizapárok esetén is, 3 lotos pozíciókkal, ha csak 10-12 pipet sikerül fognod naponta. Nekem sokkal könnyebb, mert szakmai ügyfél státuszban vagyok, így 500-as tőkeáttéttel kereskedek. A profit ugyanannyi, a kereskedés tőkeigénye viszont csak töredéke a lakosságinak.

S nem, ehhez nem kell egész nap ott ülnöd. Devizák esetén reggel 8-11 között biztosan jön 2-3 jel, aranyban olajban pedig délután 2-5 között is legalább ugyanennyi. Ha az első jelet bekötöd, lehet ott ültél félórát a reggeli kávéd elszopogatva, s közben egy gyors skalppal 2 perc alatt megjött a napi pénzed. Ezzel a napi meló vége, s utána egész nap a tied.

"semmi értelme benthagyni 10 millió forintot, és a kamatot kiszedni, érdemes mindig növelni az összeget, így "compounding interest" lesz. Ha csak havi 100 000-et tennél bele"

Nem nagyon értem (nyilván te sem), minek kellene újabb pénzeket beletenni, ez nem nyerőgép, ami nyeli a pénzt. Ebből kivenni szokás a pénzt nem belerakni.

Ha részvényportfoliót építesz, igen, oda szokás újabb pénzeket belerakni, oda én is pakolok át a forexen keletkezett nyereségből, de a részvényportfoliónak nem a tempó az érdeme. Ott valóban nem fogsz napi 1-2%-ot csinálni.

"A forexen is lehet kamatnak tekinteni a hozamot, ha valaki hozzád fektet be."

Nem, nem lehet. A mondatod másik felét nem is értem. Vélhetően te sem. Annak ellenére, hogy te írtad.

@33

"azt gondolod, hogy el tudod hitetni emberekkel, hogy te erre rendszeresen képes vagy"

Nem kell elhinned. A te hited vagy annak hiánya ugyanis nem változtatja meg a tényeket. (Az megvan, hogy attól, hogy te nem vagy képes arra, amire pl. egy olimpiai bajnok, még léteznek olimpiai bajnokok?)

"Nyilván így kell(ene) amúgy gondolkodni, ha valaha is lenne vagy lett volna ennyi profitod rendszeresen, hogy húú csak vigyázzunk, nehogy túl sok legyen"

Majd amikor már lesz elegendő mennyiségű pénzed (ami egy idő után, ha valamit jól csináltál, "jön magától is"), akkor rájössz, hogy nem a pénzhajhászás a legfontosabb dolog az életben.

"Tudom, hogy tovább próbálod majd bizonygatni, hogy te vagy a nagy forex-király, én meg nem értek hozzá, hát nyugodtan, de csak a további nevetéshez és megvetéshez szolgáltatsz újabb olvasnivalót, ha egyáltalán el fogom olvasni."

Rosszul tudod.

Az meg, hogy te hogyan reagálsz a téged körülvevő dolgokra, téged minősít.

2023. dec. 16. 14:22
 36/57 anonim ***** válasza:
31%

"Rosszul tudod."

Nem tudtam rosszul, a teljes nagy regényed még mindig arról szólt, hogy te ehhez mennyire értesz. Nyilvánvaló, hogy nem (mondtam, hogy nem fogom elmondani, hol bukik a sztorid, magadtól úgyse jössz rá).

Az, hogy erre én hogyan reagálok, nem minősít engem, téged minősít, bohócokra normális emberi reakció úgy reagálni, ahogy én.

Teljesen elbeszélsz minden mellett, most már olimpiai bajnokokról van szó, köze sincs ennek ahhoz, amiről szó van, hogy te ilyet nem csinálsz, de próbálsz erősködni, hogy mégis. Tudtam, hogy így lesz, de mit érdekel téged akkor, hogy ki mit hisz. A tények tények, akkor élvezd a sok milliódat (amivel vigyázol, nehogy túl sok legyen, mert az mégiscsak túlzás lenne), aztán ne foglalkozz vele, hogy ki mit gondol. A legtöbb embert még mindig át tudod vágni, elégedj meg azzal, hogy a gyakori népe 98%-ának tudsz tetszelegni - biztos nagyon kielégítő.

2023. dec. 16. 15:48
 37/57 anonim ***** válasza:
31%

ui. túlságosan ne menj tovább részletekbe, mert egyre viccesebb :)

vigyázz a "hitelességre", minél kevesebbet árulsz el, annál hihetőbb, mert aki minimálisan konyít hozzá, az előbb utóbb csak kiröhög.

2023. dec. 16. 15:49
 38/57 A kérdező kommentje:

Arany cfd-hez nem értek, de nem lenne jobb mégis, ha 10 millió befektetett forint helyett mondjuk tizenötmillió lenne bent?

Amúgy 10 éve is voltak már itt ilyen tőzsdeügynökök, akik hatvanezer forintot mindig megdupláztak.

2023. dec. 16. 18:27
 39/57 anonim ***** válasza:
60%

Először is, nem tudod hogy mennyi van bent. Annyit tudsz, hogy mennyit tettem be, s hogy mennyit szoktam havonta kiszedegetni belőle. Azt nem tudod, hogy mennyi a jelenlegi egyenlegem.

Másodszor, nem vagyok tőzsdeügynök.

2023. dec. 16. 19:39
 40/57 anonim ***** válasza:
56%

@20

“Ezt úgy kell elképzelni, hogy xy bemegy a bankba, hogy neki kell hitel. A bank ilyenkor ténylegesen a semmiből csinálja a hitelt és azt utalja ki. Az egész pénzrendszer erre épül. Ezért van infláció is.”

Igen, ez tényleg így működik. A boltos épp ugyanígy csinálja a tejet és a kenyeret. A semmiből.

A ruhásboltos is, a farmert.

2023. dec. 16. 20:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!