Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Értékbecslőkkel hogyan kell...

Értékbecslőkkel hogyan kell bánni? Le lehet fizetni?

Figyelt kérdés
Mármint jövő hét közepére várható, hogy jön egy értékbecslő anyósomékhoz, mert az ő lakásukat terheljük meg. Hogy a lehető legnagyobb összeget állapítsa meg (reális kereteken belül), lehet neki borítékban pénzt csúsztatni? Ha igen, mi a tarifa?
2010. okt. 21. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem csúsztattam neki(k). Kettő volt nálunk, mert az első bank nem adott hitelt, úgyhogy mégegyszer neki kellett futni.

Az első 13,2 millióra becsülte a házat, a második 15,9 millióra :-) egyiknek sem fizettünk...

Én mondjuk alapból nem vagyok egy pénzcsúsztatós fajta...sokat szerintem nem nyernétek rajta, max. ha nagyon rozoga a ház és sok hitelt szeretnétek.

2010. okt. 21. 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy fotóznak ezerrel, tehát a központban még felülbírálhatják az értékbecslő döntését. Emiatt sem érdemes fizetni, mert egy bizonyos határon belül tud csak úgyis mozogni.
2010. okt. 21. 10:57
 3/5 A kérdező kommentje:
hát már egyszer mi is felértékeltettük, akkor visszaléptünk, de akkor 8 millióra becsülték. Most a felvenni kívánt összeghez szükséges lenne, ha kb 10millióra becsülnék és mit ne mondjak a lakás ugy maga nem rossz, csak a burkolatok kicsit öregesek.Mi le akartuk cserélni de anyósomék ezt szeretik.
2010. okt. 21. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Pusztuljanak. Négy éve vettünk egy lakást 11 millióért. Kijött az értékbecslő 13,5 millióra becsülte fel, azután kellett 600000 ezret adóznunk. Kidobott pénz volt az ablakon. Olyan dühös voltam, azt hittem szétverem az egész Illetékhivatalt. Hiába érveltem, mennyi hiányosság van a lakásban, még garázs sem volt benne, mivel sorház. Nem lehetett vele bírni.arogáns, és szemtelen is volt. ÁÁÁÁ!!!
2010. okt. 21. 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:

A jelenlegi tapasztalat az, hogy ugyanazt az ingatlant kevesebbre becsülik a banki értékbecslők, mint 2 éve, mert az ingatlan árak is lefelé mentek és a bankok a sok problémás hitelük miatt sokkal óvatosabbak, kockázatkerülőbbek.

Minden bank a saját szerződött partnereit küldi és valóban nagy eltérések lehetnek. (Tapasztalat, hogy pl az ERSTE alacsonyabbra becsül, mint pl az AXA.)

Az Illetékhivatali becslő más téma, sajnos nekik nincs kozkázatuk azzal, ha többre becsülnek, mint amennyiért el lehetne adni az ingatlant.

Nem hallottam még olyat, hogy egy becslőt le lehetett volna fizetni, de a bank egyébként is felülvizsgálja a becslés eredményét, túl sok értelme nincs.

2010. okt. 21. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!