11 milliós lakás megyeszékhelyen (Békés megye) , megéri vajon?
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi. Találtam egy jó árban lévő, a piaci árakhoz képest jóval olcsóbb ingatlant Békéscsabán. 50m2-es lakás, közepes állapotú, felújítást igényel ugyan ,de lakható állapotban van.
Jó helyen van, nem konkrétan a városközpontban, kb. attól két kilométerre.
2,2 millió forint önerő áll rendelkezésemre.
Fizetésem nem a legjobb, havi nettó 300.000Ft. Egyedülálló nő vagyok, 30 éves. Jelenleg otthon élek, egy 4o km-re lévő faluból ingazok napi szinten, már nagyon nem kényelmes.
A lakást már megnéztem. Bankban is voltam, hitelképes vagyok, 70 ezer Ft lenne a törlesztőm 20 évre.
Nagyon bizonytalan vagyok,viszont látok ebben potenciált. Ilyen kaliberű lakásokat 16-17 vagy annál magasabb áron látok.
Szerintem ez attól függ leginkább, hogy ahová költöznél, ott milyen lehetőségek várnak. Van e óvoda, iskola, gyógyszertár, háziorvos, különböző boltok és a többi.. Milyen munkalehetőségek vannak.
Én szerintem 20 évre elköteleződni egy "potom" 11 milliós lakásért.. Nem éri meg. De ez a magánvéleményem, senkit sem lenézvén sőt, nekem ingatlanom sincs.
De ez a hitel dolog kicsit soknak tűník nekem. Ráadásúl a szabadságod is odaadod 20 évre. Goondold át, de nem lebeszélni akarlak, ccsak hátha van jobb megoldás is.
Konkrétan a lakásról nem tudok véleményt mondani, hiszen nem láttam, de békésben ennyiért már szerintem jót lehet kapni. Nekem a hitellel van bajom.
Nettó 300 ezer, félrerakok(mert akarom, plussz egyedülálló avgyok, megtehetem) havi 100-at, egy év alatt az 1,2 millió. Minél több az önerőd, annál jobb konstrukciókból válogathatsz.
De ez csak egy vélemény.
"Én szerintem 20 évre elköteleződni egy "potom" 11 milliós lakásért.."
Mivel potom összegű, ezért ki lehet fizetni előre.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy ez 20 ées röghözkötést jelentene.
Ha 5 évig tudja fizetni a hitelt, akkor már általában pluszban ki lehet szállni belőle.
Gyanítom még Békéscsabán is ki lehet adni egy jó helyen lévő lakást, ha máshol találna jobb munkát a kérdező.
"11 milliós lakás megyeszékhelyen (Békés megye) , megéri vajon?"
Már a lakás éri meg ennyi pénzért, vagy hogy felvenni hozzá hitelt? Nem derült ki a kérdésedből egyértelműen.
A lakásról nem tudok nyilatkozni, de ahogy ismerem magam, ennyiért biztosan "ráugranék". Hitelről még annyit sem tudok nyilatkozni.
A lényeg az az, hogy NEKED megfelel-e az adódott lehetőség és a hozzá kötődő elkötelezettség.
Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
Bocsi a nem pontos megfogalmazás miatt. A lakás vételára 11 millió Ft, a jelzáloghitel pedig 8.800.000Ft.
"Nagyon bizonytalan vagyok,viszont látok ebben potenciált. Ilyen kaliberű lakásokat 16-17 vagy annál magasabb áron látok."
Akkor siess, mielőtt elviszik előled. De nézd meg azért előtte a szomszédokat is és menj el ügyvédhez is, mivel az ingatlanvásárláshoz úgyis kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!