Mi is pontosan ez a tőzsde dolog? Mi kell hozzá, hogy az ember "tőzsdézhessen"?
Kell hozzá tudás, pénz és szerencse. Link: investopedia.com . Ha annak 2/3-ról amit ott leírtak van már fogalmad, akkor a többi kérdésed tárgytalan. Onnan kezdve nekiállhatsz tanulni de előbb döntsd el melyik piacon akarsz mozogni. Azt nem lehet megmondani mennyi pénz kell hozzá. Forexen kb 10000 usd és a tőkeáttételi kockázat (leverage) miatt ennyi. Ezt a pénzt jóesetben egy hónap alatt viszonylag alacsony rizikóval megduplázhatod. Ha értékpapirokkal akarnál kereskedni akkor elég 200 usd és egy bombabiztos tipp - ilyeneket rendszerint akkor kap az ember amikor a fehér varjak vonulása egybeesik a teljes napfogyatkozással - ezzel megcsinálhatod egy hónap alatt az összeg hússzorosát.
De ha ezen az oldalon keresztül akarod elsajátítani a tőzsdésést az kb. egyenértékű azzal, ha ugyancsak itt akarnád elsajátítani az agyműtétek csinját-binját.
Nem elkeseríteni akarlak, de mások ezt egyetemen (és utána is) több évig tanulják, tehát ne várd el azt, hogy csak a netről Te mindent meg fogsz tanulni.
Köszönöm a válaszokat!
Azzal persze tisztában vagyok, hogy ezt így netről nehézkes megtanulni, csak ez a témakör számomra mindig is homályos folt volt(és valószínű marad is :D ). A saját magam által összeügyeskedett pénznek viszont mindig jobban bírok örülni.
De azért várom a további válaszokat, linkeket!
Előttem szólóhoz kis kiegészítés!
Nem csak a bankokban tudsz részvényeket vásárolni! Sőt! Több okból nem is érdemes!!!
Nagyon nem ajánlom azt, hogy bemenj egy bankba(pl. OTP) és úgy vegyél részvényt. Drágán + nagyon lassan tudod így intézni. (Mire bemész és megbízást adsz az vételre/eladásra addigra már rég megváltoztak az árfolyamok...)
Mindenképp neten érdemes ezt is csinálni.
Egy lehetséges megoldás pl. equitas.hu (Ha jól tudom 0,2%, de min. 150Ft a jutalék náluk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!