Sok ember lehet, aki diplomásként, magasabb hozzáadott értékű munkát végez, a személyes pénzügyekhez teljesen analfabéta?
Nézd, több személyes ismerősöm van ebből a kategóriából, akit emlegetsz. Elsősorban a szürke gazdaságból (fogorvos például, maszekol számla nélkül) és megkeres havi 2-3 milliót, és szarik a havi 400 ezerre.
Nekem hála istennek jó titkárnőm van, és a reggeli kávéhoz prezentálja a napi elfoglaltságaimat, és úgy szervezi a napomat, hogy elhajt a bankba, időpontra, hogy kezeljem a pénzügyeimet. A bank "szenior prémium ügyfélkapcsolati tanácsadó"-jának ugyanis a titkárnőm telefonszámát adtam meg :-)
A legtöbb velem egykorú ismerősöm/barátom diplomás, késő 20-asok és korai 30-asok. Szinte mindegyik teljesen analfabéta ebben a témában. Én azt vettem észre (és egyébként ez magamra is teljesen igaz), hogy akkor kezd el az emberek egy része ezzel tudatosan foglalkozni, amikor rájön, hogy sokkal többet keres, mint a havi költségei és már parlagon áll pár milliója a folyószámláján.
Mivel nem oktatják a pénzügyeket sehol, sőt még a gazdasági egyetemeken sem foglalkoznak a hétköznapi emberek pénzügyeivel, ezért természetes, hogy az emberek többsége akkor kezd el ezzel foglalkozni, amikor érintve lesz a témában. Ez ezer más dologra szintén igaz.
@17:25
Ebben a válaszban adtál nekem egy nagy felismerést számomra, ami nekem eszembe se jutott. Tényleg sokan még ha jobban is keresnek, nem merül fel nekik ez. Elkezdenek dolgozni, elkezdenek gyűjteni első lakásra, kocsira, vagy önerőre, aztán ha az meg van, akkor nagyobb lakás nagyobb autó, meg akkor már jön a gyerek és így tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!