Sok ember lehet, aki diplomásként, magasabb hozzáadott értékű munkát végez, a személyes pénzügyekhez teljesen analfabéta?
Természetesen nem olyan szinten mintha valaki ilyet tanulna, de hétköznapi szinten illene, kellene, hogy értsen hozzá egy tanult ember.
Első probléma: Mi is az a hétköznapi szint?
De igazából kellene, hogy értsen alapok a jogból is, nem? És még sorolhatnék dolgokat.
Igen ám, de ha nem tanítják meg sehol sem kötelezően, akkor mégsem alapvető.
Pénze mindenkinek van valamennyi, mindenki keres, rengetegen akarják jó helyre tenni, valamilyen szinten mindenkit érint.
De az még nem azt jelenti, hogy pénzügyhöz ért is.
Van ügyvéd ismerősöm, aki nekem mondta személyesen, hogy nem szeret bankba bemenni, mert mindig attól tart, hogy esetleg nem jól ért meg valamit és olyanra beszélik rá ami hátrányos lesz számára.
De hallottam már hasonlót más végzettségű emberektől is.
"Iskolázottságtól függetlenül pénzügyi analfabéta az ország nagy része, elég csak megnézni az itteni kérdéseket."
Az már egy lépéssel előrébb van, aki legalább kérdez, még ha butaságot is. De legalább minimális szinten érdeklődik.
Akivel én szembesültem, az konkrétan el is zárkózik mindentől. Nem érti, és nem is akarja érteni, és a tudatlanságra alapozott "félelme" az amivel alátámasztja magát. Hangsúlyozom ez egy vezető beosztású diplomás. De fentebb írták az 50 milliós fogorvost, ezek szerint nem egyedi eset.
"De fentebb írták az 50 milliós fogorvost, ezek szerint nem egyedi eset."
Azt gondoltad, hogy egyedi eset volt a 10 millio emberbol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!