Miert kevesebb az allampapirban tartott penzem?
Juliusban voltam utoljara a bankban es akkor is kotittem le allampapirban penzt. Es akkor volt ossszesen 14 125 ezer ft.
Es ma is tettem be penzt szinten alampapirba osszesen 970ezer ft-ot. Ugye ez mar osszesen lenne 15 100 ezer, de ehelyett van osszesen 14 970 ezer ft.
Hogyan lehetseges ez? Amit lekotottem ma az nem mind toke, ebben van 350 ezer kamat.
De megis miert kevesebb?
A penzugyinteto elmagyarazta, de nem ertettem meg :(
A kettő különbsége a banki marzs.
Mikor veszel állampapírt, akkor a bank (vagy egyéb szolgáltató) azt az összeget jelzi ki, amit akkor fizetne, ha aznap eladnád.
Ha mondjuk a bank 1% visszaváltási jutalékot számít fel, akkor azt látod, hogy
TŐKE + a megvásárlás óta eltelt kamat - 1%.
Tehát a megvásárlás napján, mikor nincs kamat rajta, akkor 100-1%=99 forintot fogsz láni. Másnap már 99.001 forintot, mert kaptál rá egy pici kamatot. Általában pár hét/hónap alatt jutsz el addig, hogy a kamatok már magasabbak, mint a jutalék.
Ha lejáratig tartod, akkor ez nem számít, megkapod a tőkéd és az összes kamatot.
"Es ma is tettem be penzt szinten alampapirba osszesen 970ezer ft-ot." "Amit lekotottem ma az nem mind toke, ebben van 350 ezer kamat."
Egy állampapír, ami két kamatfizetés között 36% kamatot halmoz fel??? Melyik lenne ez?
Tudjatok mi volt a problema?? A penzugyintezo rosszul adta ossze atz arfolyam ertekeket....
Hihetetlen. Mert en is at szamoltam, mivel kinyomtatta nekem a portfoliomat. Es bem jol stanolta ossze, kapkodott, sietett...
Hat es ilyenek kezelik a penzunket.
#7 - LOL
Az árfolyam értéket számítógép számolja, algoritmus. Elszaladnék rögtön, ha ügyintéző csinálna bármit.
Nekem egy bankos ne kezelje a pénzemet. Majd én kezelem magamnak, neki annyi a dolga, hogyha bajom van ránéz, hogy milyen tranzakciók történtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!