Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » MÁP Plusz, a piaci érték...

MÁP Plusz, a piaci érték kevesebb, mint a névérték.. Ez normális?

Figyelt kérdés
Volt egy minimális megtakarításom, amin egy héttel ezelőtt vásároltam MÁP Plusz állampapírt. Ez tűnt a legbiztonságosabbnak. Nemrég ránéztem a webkincstárra és kicsit meglepődtem, hogy tényleg ennyire rossz lenne a forint értéke.. Ha a piaci érték kevesebb, mint a névérték, az ezért van? Akkor lehet jobban járnék, ha kivenném.. Sajnos nem vagyok túlságosan otthon a témában.

#állampapír #MÁPPLUSZ
2022. márc. 3. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Az első pár hónapba azt hiszem negatív hozamot produkál, azért hogy ha valaki túl hamar akarná felbontani ne akarja. Mellesleg a MÁP+ fix kamatozású, pontosan ki tudod számolni hogy mennyit fog produkálni.
2022. márc. 3. 18:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor a negatív hozam nem probléma ebben az esetben? Nem szerettem volna bankszámlán hagyni az összeget. Kicsit megijedtem a jelenlegi helyzet miatt.. A forint gyengülése, a Sberbank és a Raiffaisen körüli hírek..
2022. márc. 3. 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Mellesleg a forint rossz teljesítése a te forint alapú megtakarításod névértékére nincs befolyással.

Ha neked van a zsebedbe 1000Ft papírpénz, akkor annak akkor is 1000Ft lesz a névértéke ha 2,63 eurót ér meg akkor is ha 0,263-at.

2022. márc. 3. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"hogy tényleg ennyire rossz lenne a forint értéke.. "

Forintot raktál be, forintot fogsz visszakapni.

A MÁP+nak SEMMI KÖZE semelyik külföldi valuta éárfolyamához. Se a dollárhoz, se a rubelhez, se az euróhoz!

Azért ér kevesebbet, mert 0,25% a visszaváltási díj.

100.000Ft-nál 250Ft.

Első félévben éves 3,5% a kamat, azaz évi 3500Ft, ami napi 9,6Ft.

26nap alatt lesz a felhalmozott kamat 26*9,6=249,6Ft.

Tehát ha meggondolod magad és 26 napon belül kiveszed a pénzed, akkor kevesebbet kapsz vissza.

26 nap után bármikor veszed ki tbbet kapsz vissza, mint amit beraktál.

Az, hogy azért mennyi eurót vagy kenyeret tudsz venni egy teljesen más kérdés.

2022. márc. 3. 18:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Így már világos! :)
2022. márc. 3. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, a visszaváltási díj van levonva belőle. Ahogy kamatozik, ez csökken, majd pozitívba vált. Kamatfordulónál pedig visszaváltási díj sincs.
2022. márc. 3. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!