Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az állampapír csak arra jó...

Az állampapír csak arra jó hogy kevesebbet bukjunk?

Figyelt kérdés
Lesz most ez a 11%-os állampapír. De az infláció meg15 körül van. Szóval ha veszünk is ilyen állampapírt akkor még mindig bukunk kb 5%-ot évente.
2022. szept. 15. 00:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Bizony “csak” arra jó. Minimális kockázattal ne akarj reálhozamot.
2022. szept. 15. 01:03
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
Igen, csak erre :)
2022. szept. 15. 06:40
 3/13 anonim ***** válasza:
58%
Igen, arról nem is beszélve, hogy trükköznek az infláció számítással, így amit kiszámolnak annál még drágább az élet. Állampapír reál értéken buksz, de cserébe alacsony kockázatú befektetés, nem szükséges képezni magad pénzügyekben és viszonylag könnyen hozzáférhető.
2022. szept. 15. 06:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Szokott az állampapír is reálhozamot adni. De sosem akkor, amikor hirtelen megugrik az infláció.

Stagnáló vagy csökkenő infláció mellett van rajta reálhozam.

Emelkedő infláció mellett meg túl kell élni az időszakot.

Itt vannak grafikonok az amerikai inflációról és alapkamatról:

[link]

2022. szept. 15. 09:17
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Én lakásra gyűjtök, 15 miskám van állampapírban. Az neemsokára 1 millió 700 at fog hozni évente. Utolérem a lakásárakat, mert még teszek is hozzá félre.
2022. szept. 15. 10:54
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
5. És szerinted a lakásárak meg nem mennek addig feljebb? Oké, egy évalatt kamatozik a pénzed 1,7 milliót, egy mostani 30 milliós lakás meg 1 év múlva lehet h 34 millió lesz. Nagy üzlet...
2022. szept. 15. 12:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6-os tekintve, hogy hányan nem tudják majd fizetni a hitelt stb sztem lesz most egy stagnálás a piacon. Visszaesést nem merek jósolni, bár a 2008-as válság után az is volt. Kamatozik 1,7 milliót + teszek még félre. Azért remélem ennyivel nem fognak drágulni...
2022. szept. 15. 12:50
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

7. Tavalyról idénre láttad mi történt? 20-25%-ot drágultak a lakások.

Az én vidéki városomban tavaly 20-23 milliókért adták a felújított 1,5 szobás paneleket, most pedig 26-30 millióért mennek ugyanezek.

2022. szept. 15. 21:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Tavaly nem volt recesszió. Szegeden már 23 misiért kapsz egy egyszobásat.
2022. szept. 16. 08:20
 10/13 anonim ***** válasza:

9. Én is szegedi vagyok :D És pont Szegedről beszéltem a 8-as válaszomban. Idén sem volt recesszió, valószínűleg nem is lesz a teljes évre vetítve. 6% körülit nőtt a gazdasági eddig az eddig kijött negyedéves GDP adatok alapján.

Jól beszptuk a fszt, mert családi segítséggel tavaly tavasz óta terveztünk lakást venni, akkor kezdtem el nézegetni a lakásokat, amikor még 20-23 millió volt egy másfeles panel (23 a felújított szép) és 3% a hitelkamat. Végül azt a nem szegedi ingatlant tökölés miatt csak idén februárban tudta eladni, aki vele foglalkozott a családból, pont amikor kilőttek az árak az év elején. Már 28 milliókért voltak hirdetve a panelok, de szerencsére találtam egy közepesen felújítottat (csak 1-2 milliót kell már rákölteni) 25 millióért és végül azt sikerült megvenni, persze több millióval drágábban, mintha néhány hónappal korábban vettünk volna és a hitelkamat is már 6% volt.

2022. szept. 16. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!