Az állampapír csak arra jó hogy kevesebbet bukjunk?
Szokott az állampapír is reálhozamot adni. De sosem akkor, amikor hirtelen megugrik az infláció.
Stagnáló vagy csökkenő infláció mellett van rajta reálhozam.
Emelkedő infláció mellett meg túl kell élni az időszakot.
Itt vannak grafikonok az amerikai inflációról és alapkamatról:
7. Tavalyról idénre láttad mi történt? 20-25%-ot drágultak a lakások.
Az én vidéki városomban tavaly 20-23 milliókért adták a felújított 1,5 szobás paneleket, most pedig 26-30 millióért mennek ugyanezek.
9. Én is szegedi vagyok :D És pont Szegedről beszéltem a 8-as válaszomban. Idén sem volt recesszió, valószínűleg nem is lesz a teljes évre vetítve. 6% körülit nőtt a gazdasági eddig az eddig kijött negyedéves GDP adatok alapján.
Jól beszptuk a fszt, mert családi segítséggel tavaly tavasz óta terveztünk lakást venni, akkor kezdtem el nézegetni a lakásokat, amikor még 20-23 millió volt egy másfeles panel (23 a felújított szép) és 3% a hitelkamat. Végül azt a nem szegedi ingatlant tökölés miatt csak idén februárban tudta eladni, aki vele foglalkozott a családból, pont amikor kilőttek az árak az év elején. Már 28 milliókért voltak hirdetve a panelok, de szerencsére találtam egy közepesen felújítottat (csak 1-2 milliót kell már rákölteni) 25 millióért és végül azt sikerült megvenni, persze több millióval drágábban, mintha néhány hónappal korábban vettünk volna és a hitelkamat is már 6% volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!