Az albérlet kidobott pénz. És a lakáshitel nem?
Értem, hogy az egyik a végén az enyém lesz, a másik soha. De könyörgöm. Most kalkuláltam ki, ha 20 évre felveszek 36 millió hitelt, akkor 75 milliót fizetek vissza összesen a banknak. Ez annyira megéri? Ezért teperjek és nélkülözzek fiatalon, hogy minél előbb összekaparjam a 20% önerőt? Nem jobb bérelni, és élni vígan mellette?
120 a bérleti díjam, a fenti hitel törlesztője meg lenne 310.
Albi helyett mindig érdemes hitelt felvenni,ha saját lakás célra
vásárolnál.
1 - a 75 M inflációval korrigálva 20 év múlva mást mutat
- természetesen a fix törlesztőröl van szó magyar ftban.
nézd meg mennyi volt a fizud 20 évvel ezelőtt
2 - később ha olcsóbbak lesznek a hitelek le tudod cserélni
alacsonyabb kamatozásúra.
nézz utána szendrei ádám,bankmonitor stb jutubon,
de ha bemész bankba is szivesen tájékoztatnak.
a független tanácsadók átvernek,csak szólok.
bankmonitoron kezdésnek és utána magadnak kell összehasonlítani az árakat.
Gondolj bele: ha 20 év alatt a 36 milla kölcsönre 75 millát fizetsz vissza, de ma szerzel lakást, nem 20 év múlva, akkor jól jársz-e, vagy rosszul ? Szerinted 20 év múlva mennyiért kapsz majd egy ugyanolyan lakást a piacon, amilyet ma megvennél? Nagy valószínűséggel a mainak 3,5-szerese lesz majd az a lakás, amire összespórolod a pénzt 20 évig, míg a kamatokkal visszafizetett kölcsönöd csak duplájára nő.
Rossz viszonyítási alapot használsz, állítsd át a gondolkodásodat.
#35:
1.) Ráadásul az albérleti díjat ne “mindenestől” számold, csak a bérleti díjat, hiszen ha lakáshitelt fizetsz, abban sincs benne a rezsiköltség. Így méginkább az albérlet felé húz a dolog.
2.) Milyen normális családi ház van agglomerációban 45-ért? Szerintem nyugodtan duplázd meg azt az összeget. Vagy pedig nagyon eltérően gondolkodunk arról, hogy mi számít normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!