Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az albérlet kidobott pénz. És...

Az albérlet kidobott pénz. És a lakáshitel nem?

Figyelt kérdés

Értem, hogy az egyik a végén az enyém lesz, a másik soha. De könyörgöm. Most kalkuláltam ki, ha 20 évre felveszek 36 millió hitelt, akkor 75 milliót fizetek vissza összesen a banknak. Ez annyira megéri? Ezért teperjek és nélkülözzek fiatalon, hogy minél előbb összekaparjam a 20% önerőt? Nem jobb bérelni, és élni vígan mellette?

120 a bérleti díjam, a fenti hitel törlesztője meg lenne 310.

2023. júl. 20. 20:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
81%
2: Kalkuláld bele, hogy az albérlet árak növekedni fognak és a lakás ami ma 35m-ért veszel, 20 év múlva dupláját fogja érni (ha nem több). Jó példa erre az elmúlt 10 év, hasonlitsd össze mennyibe került a lakás amit meg akarsz venni 10 évvel ezelőtt!
2023. júl. 20. 22:01
 12/37 anonim ***** válasza:
37%
Most valóban rosszabb a matek, mint pár éve, de szerintem így is jobb a saját lakás. Egyrészt a jelenlegi magas kamatok csökkeni fognak előbb utóbb és drága hitelt le lehet cserélni egy olcsóbbra. Másrészt nem biztos, hogy mindig lesz annyi jövedelmed, hogy a bérleti díjat kifizesd. Én nem mondom, hogy a bérlés totál hülyeség, értem is a szempontjaidat, de saját lakás akkor is jobb szerintem.
2023. júl. 20. 22:43
 13/37 anonim ***** válasza:
18%

Nyolcas, nekem nem kell megnéznem az árakat, ugyanis én határozom meg azokat.

Ingatlanfejlesztőként és -befektetőként mindig nagykeráron vásárolok. Nincs nehéz dolgom, hisz mindig vannak a piacon motivált eladók.

Azoknak az áraknak, amiket te a hirdetésben látsz semmi közük nincs a valósághoz. Azok az eladók álmait tükrözik.

2023. júl. 20. 22:58
 14/37 anonim válasza:
46%

Van hogy gazdagabb leszel, ha bérelsz, mint ha veszel:

[link]

2023. júl. 20. 23:02
 15/37 anonim ***** válasza:
19%

A bérlés és a vétel ekvivalensek.

Az ingatlan elméleti ára a jövőbeli bérleti díjak mínusz karbantartási és fenntartási költségek jelenértéke.

Vagyis ha megveszel egy ingatlant akkor az előző tulajdonosnak kifizeted a bérleti díjakat előre egyben az ingatlan pusztulásáig - csökkentve az elvárt hozammal.

Úgyhogy mindegy mit csinálsz, az a lényeg, hogy mindig ott kell élni, ahol a legnagyobb kereslet van rád (már ha van bárhol is). Akkor egyik megoldása a lakhatásnak sem fog nehézséget okozni.

2023. júl. 20. 23:17
 16/37 anonim ***** válasza:
66%
Egy nagy hátrányát látom a bérlésnek. Az állandó bizonytalanságot. Sosem tudhatod mikor kell tovább költöznöd. Ok, van egy fix időre szóló szerződésed. De a lejártakor? Nem tudhatod hogyan tovább. És ez fiatalon, azaz nem idősen még el is viselhető. De idős is lesz ám az ember, 70-80 éves. És ha még tartja magát és nem otthonban él, akkor igazán rossz egy esetleges költözés. Vagy ki tudja mennyi.
2023. júl. 21. 00:02
 17/37 anonim ***** válasza:
67%

11.6 ért vásároltam egy lakást, még talán 4 év van hátra a hitelből…

Havi törlesztő 75000 fixen, az 18 millió 20 év alatt, plusz 3 millió induló volt.

A havi hitelköltséget a bérlők fizetik, plusz profit is van rajta, tehát költenem nem kell rá, a lakás pedig jelenleg 40 milliót ér.

Ezért nem kidobott pénz.

2023. júl. 21. 00:08
 18/37 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom hogy itt mely vidékekről vannak az itt hozzászolók de én azért egy kicsit a Budapesti helyzetről egy kicsit írnék...

Jeleneg olyan magasak a budapesti lakás árak hogy gyakoraltilag az átlagbér közelében, vagy az alatt kereső embrerek egyszerüen NEM hitelképesek.

Csak hasraütés szerüen... Van egy fiatal pár akiknek nincsenek gazdag szülei, keresnek ketten 5-600 ezer forintot. akarnak venni egy 50-60 nm es lakást egy normális környéken

Eme lakás ára ma kb 50-60 millió forint.

önrést ugye minimum 20%, de inkább 30%

tehát kell 10-15 millió forintot előkapniuk, Hogyan?

na valami csoda folytán összeszedik

Utána fel kell vegyenek vagy 40-50 milliós hitelt ennek a jelenlegi havi törletése egy mondjuk 25 éves futamidő esetén 400 ezer!!! forint kb

Na ezt a matematikai egyenletet mely fiatal pár tudja megoldani?

Miből is? A magyar átlag bér annyira mesterségesen alacsonyan van tartva hogy jelenleg az átlag magyar hitelképtelen!

Ez a nagy büdös valóság.

Igen, lehet hogy egy Borsodi faluban lehet venni 15 millióért házat, de egy kicsit is értelmes ambiciózus fiatal házaspár nem a közmunkára a nyomorra alapozza az életét.

Na ezek miatt van az hogy a lakás bérlés lett sok ember egyetlen lehetősége arra hogy ne az utcán kelljen aludnia.

A legnagyobb gond a gazdasági aránytalanság, nyugati árakat kell magyar bérekből kifizetni

Na de hogyan is???

2023. júl. 21. 06:47
 19/37 anonim ***** válasza:
32%

Ez nem ilyen egyszerű az összehasonlításban.

Van amikor az alberlettel jársz jobban, van amikor a lakáshitellel. Függ ez kamatkörnyezettol, mit csinálsz a tokeddel közben, stb.

Számolj egy nettó jelenértéketfiygelembe véve a cash flowkat és meglátod menyikkel jársz jobban.

2023. júl. 21. 07:55
 20/37 anonim ***** válasza:
21%

Egy lakás árának a 4 százaléka az éves bérleti díja. Nincs karbantartás nincs semmi felelősség , ezért sokan bérelnek. A bérbeadónak tulajdonképpen az albérleti díj + várható lakás érteknovekedes együttese ami alapján megéri bérbe adni.

Az más kérdés hogy ma 100at ér a lakás 10 év múlva 200at, de a 200bol ugyancsak egy lakást tud venni , tehát tulajdonképpen szamtanilag lett több , de 1 lakás 1 lakást ér

2023. júl. 21. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!