Az albérlet kidobott pénz. És a lakáshitel nem?
Értem, hogy az egyik a végén az enyém lesz, a másik soha. De könyörgöm. Most kalkuláltam ki, ha 20 évre felveszek 36 millió hitelt, akkor 75 milliót fizetek vissza összesen a banknak. Ez annyira megéri? Ezért teperjek és nélkülözzek fiatalon, hogy minél előbb összekaparjam a 20% önerőt? Nem jobb bérelni, és élni vígan mellette?
120 a bérleti díjam, a fenti hitel törlesztője meg lenne 310.
Nyolcas, nekem nem kell megnéznem az árakat, ugyanis én határozom meg azokat.
Ingatlanfejlesztőként és -befektetőként mindig nagykeráron vásárolok. Nincs nehéz dolgom, hisz mindig vannak a piacon motivált eladók.
Azoknak az áraknak, amiket te a hirdetésben látsz semmi közük nincs a valósághoz. Azok az eladók álmait tükrözik.
Van hogy gazdagabb leszel, ha bérelsz, mint ha veszel:
A bérlés és a vétel ekvivalensek.
Az ingatlan elméleti ára a jövőbeli bérleti díjak mínusz karbantartási és fenntartási költségek jelenértéke.
Vagyis ha megveszel egy ingatlant akkor az előző tulajdonosnak kifizeted a bérleti díjakat előre egyben az ingatlan pusztulásáig - csökkentve az elvárt hozammal.
Úgyhogy mindegy mit csinálsz, az a lényeg, hogy mindig ott kell élni, ahol a legnagyobb kereslet van rád (már ha van bárhol is). Akkor egyik megoldása a lakhatásnak sem fog nehézséget okozni.
11.6 ért vásároltam egy lakást, még talán 4 év van hátra a hitelből…
Havi törlesztő 75000 fixen, az 18 millió 20 év alatt, plusz 3 millió induló volt.
A havi hitelköltséget a bérlők fizetik, plusz profit is van rajta, tehát költenem nem kell rá, a lakás pedig jelenleg 40 milliót ér.
Ezért nem kidobott pénz.
Nem tudom hogy itt mely vidékekről vannak az itt hozzászolók de én azért egy kicsit a Budapesti helyzetről egy kicsit írnék...
Jeleneg olyan magasak a budapesti lakás árak hogy gyakoraltilag az átlagbér közelében, vagy az alatt kereső embrerek egyszerüen NEM hitelképesek.
Csak hasraütés szerüen... Van egy fiatal pár akiknek nincsenek gazdag szülei, keresnek ketten 5-600 ezer forintot. akarnak venni egy 50-60 nm es lakást egy normális környéken
Eme lakás ára ma kb 50-60 millió forint.
önrést ugye minimum 20%, de inkább 30%
tehát kell 10-15 millió forintot előkapniuk, Hogyan?
na valami csoda folytán összeszedik
Utána fel kell vegyenek vagy 40-50 milliós hitelt ennek a jelenlegi havi törletése egy mondjuk 25 éves futamidő esetén 400 ezer!!! forint kb
Na ezt a matematikai egyenletet mely fiatal pár tudja megoldani?
Miből is? A magyar átlag bér annyira mesterségesen alacsonyan van tartva hogy jelenleg az átlag magyar hitelképtelen!
Ez a nagy büdös valóság.
Igen, lehet hogy egy Borsodi faluban lehet venni 15 millióért házat, de egy kicsit is értelmes ambiciózus fiatal házaspár nem a közmunkára a nyomorra alapozza az életét.
Na ezek miatt van az hogy a lakás bérlés lett sok ember egyetlen lehetősége arra hogy ne az utcán kelljen aludnia.
A legnagyobb gond a gazdasági aránytalanság, nyugati árakat kell magyar bérekből kifizetni
Na de hogyan is???
Ez nem ilyen egyszerű az összehasonlításban.
Van amikor az alberlettel jársz jobban, van amikor a lakáshitellel. Függ ez kamatkörnyezettol, mit csinálsz a tokeddel közben, stb.
Számolj egy nettó jelenértéketfiygelembe véve a cash flowkat és meglátod menyikkel jársz jobban.
Egy lakás árának a 4 százaléka az éves bérleti díja. Nincs karbantartás nincs semmi felelősség , ezért sokan bérelnek. A bérbeadónak tulajdonképpen az albérleti díj + várható lakás érteknovekedes együttese ami alapján megéri bérbe adni.
Az más kérdés hogy ma 100at ér a lakás 10 év múlva 200at, de a 200bol ugyancsak egy lakást tud venni , tehát tulajdonképpen szamtanilag lett több , de 1 lakás 1 lakást ér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!