Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Új bankszámlát szeretnék...

Új bankszámlát szeretnék nyitni. Mennyi idő míg megtalálja a végrehajtó és inkasszálja?

Figyelt kérdés
2023. júl. 11. 10:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%
De az apád hitelét miért neked kell törlesztened?
2023. júl. 11. 13:42
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

#6-os vagyok (azóta rég kifizettem, nem volt nagy összeg, de amikor jött az inkasszó, nem volt jó a pillanat, így egyéni vállalkozóként kellett egy másik számla, ami működött).

@10

"elég szerencsétlennek kell lenni, hogy valaki a végrehajtásig eljusson"

Elég csak két-három hétre elmenni nyaralni, s emiatt nem átvenni a fizetési meghagyást, ami jogerőre emelkedik.

Innentől lényegében semmit nem tudsz tenni még egy elévült tartozás esetében sem.

Nálam egy 20 éve elévült tartozás vált végrehajthatóvá azzal, hogy a posta nem dobta be a postaládába a fizetési meghagyásról az értesítőt.

Utána a közjegyző megkeresésére a posta azt válaszolta, hogy "de igen". Na ez az a pillanat, amikor szintén nem tudsz tenni semmit, s az elévült tartozás is végrehajtható (hisz nem nyújtottál be 15 napon belül ellentmondást, amire válaszul a bíróság kimondhatta volna, hogy "elévült és nem végrehajtható").

2023. júl. 11. 13:44
 13/25 anonim ***** válasza:
87%
Nem véletlen, hogy a fizetési meghagyásokat általában nyáron küldik ki, amikor sokan nyaralnak, így esélyes, hogy nem veszik át időben a levelet, ami visszamegy a közjegyzőhöz és a tartalma jogerőre emelkedik. Másik időszak a december, amikor a karácsony előtti káoszban szintén kifutnak az adósok a határidőből, s ha át is veszik a levelet, nem reagálnak 15 napon belül. S akkor jogerőssé válik a cucc.
2023. júl. 11. 13:47
 14/25 A kérdező kommentje:
közüzemi tartozás, nem hitel.
2023. júl. 11. 13:49
 15/25 A kérdező kommentje:
ráadásul apám meghalt
2023. júl. 11. 13:51
 16/25 anonim ***** válasza:
76%
Mekkora összeg? Mert közüzemi tartozásból nem tudok elképzelni 100-150 ezertől nagyobb összeget.
2023. júl. 11. 13:56
 17/25 anonim ***** válasza:
39%

7-es és 8-as vagyok.

Én sehol nem írtam, hogy ha nem jön munkabér a számlára, akkor nem inkasszálják.

Azt írtam, hogy ha a régiről adott hónapban még le tudtak vonni pénzt, akkor kisebb eséllyel (!!!) keres a végrehajtó abban a hónapban új bankszámláid után.

Ez a logika és a gyakorlat, de nem szabály.

Amit írsz, hogy még aznap meg azonnal, eléggé furcsállom. Hát éppen pár perccel korábban magyaráztam el, hogy nem ilyen gyorsan működik.

10-esnek:

Mert a számlanyitás nem megtagadható adósság miatt. Ezért sincs ilyen rendszer.

Nyilván csak vitát generálni akarsz, vagyis remélem.

Egyébként ha bármiféle központi nyilvántartás kéne az inkasszók okán, akkor már inkább olyan legyen, hogy a végrehajtók abból azonnal látják az új számlanyitást, nem pedig, hogy a bank ez alapján tagadja meg.

De nincs ilyen, csak a logikád mentén.

2023. júl. 11. 14:33
 18/25 anonim ***** válasza:
39%

Folytatás, még mindig én:

Azt, hogy nyáron küldik ki a legtöbb FMH-t illetve karácsony előtt honnan veszed?

Rálátsz valahonnan nagyobb mennyiségű ügyre?

Mert abszolút nem így van. Bankok, közműcégek, mindenféle cégek meg mindenféle hitelező indít FMH-t, kér végrehajtást télen, tavasszal, nyáron, ősszel egyaránt.

2023. júl. 11. 14:35
 19/25 A kérdező kommentje:
Megijesztett 1-2 bankos ügyintéző, hogy az új számlanyitást látja a végrehajtó azonnal (amit megtudtam tőletek nem igaz), és 1 hét múlva jön haza a párom külföldi munkából, és 5 ezrem maradt. Ő tudna utalni nekem. Sajnos így egy állásinterjút is buktam, mert ennyiből nem járom meg Bp-t oda vissza. Ezt megpróbálom jövő hétre átrakatni, a pénzt meg holnap felvenni.
2023. júl. 11. 16:39
 20/25 anonim ***** válasza:
32%

Ha hazajön a párod, nyissatok Wise számlát, azt elvileg nem látja a VH. A Revolutról már inkasszózott a NAV is itt valakinél, írták másik kérdés alatt.

A Pestre utazásra pedig vegyél megyebérletet vagy országbérletet, utána egy hónapig ingyen utazol!

2023. júl. 19. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!