A végrehajtó milyen esetben zároltathatja a lakossági folyószámlámat és kinél, hogyan kezdeményezhetem a feloldását?
A végrehajtó nem zárolja a számládat, hanem inkasszál a tartozásod összegében. A bank pedig átutalja neki a törvény szerint mentes rész feletti összeget.
A maradékkal szabadon rendelkezhetsz, ugyanúgy használhatod a számládat és a kártyádat, mint korábban. Vásárolhatsz kártyával, átutalhatsz és készpénzt vehetsz fel.
Egy inkasszó 35 napig tart (ha a számládon levő, inkasszálható összeg kevesebb, mint a tartozásod). Utána újabb inkasszót küldhet a végrehajtó, aminek ugyanúgy van törvény szerint mentes része.
Már pénteken nem érkezett meg az OTP folyószámlámra egy csekély, 600 Ft-os nyeremény a Szerencsejáték Zrt-től (annak ellenére, hogy ott nulla lett az egyenlegem, tehát kiutalták), a szokásos utalás szerint, ahogyan évek óta jött. Nem történt közben számlaszámváltozás sem, semmi, ami indokolná, hogy ne érkezzen meg.
Hétvégén még be tudtam lépni az OTP netbankba, ma már nem, a szokásos módon próbáltam, azt írta nem jó a felhasználónév / jelszó páros. Biztos, hogy jól írtam be, mindig azzal lépek be. A harmadik próbálkozás után letiltott 24 órára és azt írta, a számla zárolva van.
Ezt nem a végrehajtó zárolta.
Más lesz ott a bibi...
Csak az OTP a megmondhatója.
A végrehajtó nem tud ilyet csinálni.
Akkor majd elárulják, ha akarják, vagy mondják, hogy fáradjak be egy fiókba.
Írtam nekik emailt arra a címre, amit a zárolásról értesítő emailben hivatkoztak meg.
A NAV és az önkormányzati hatóság milyen indokkal zároltathat egy bankszámlát? ű
Erre tudnál valami jogszabályt esetleg hivatkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!