Babaváró hitel. Még időben vagyunk?
Segítsetek kérlek.
37 hetes terhes vagyok és most jutottunk arra az elhatározásra hogy felvesszük a babavárót. A hitelkérelmi csomag hétfőre összeáll, megyünk is leadni a bankba, viszont felmerült bennem egy olyan kérdés hogy nem késtünk-e el a hiteligényléssel? Ha jövő héten megszülnék, akkor gondolom nem fogjuk tudni érvényesíteni a kamatmentességet a pocakban levő első gyermekre, vagy mégis? Megszületett gyermekre már nem lehet igénybe venni ha jól tudom.
De mikortól vagyunk biztonságban?
A hitelbírálat elindításától? A banki jóváhagyástól? A szerződéskötéstől? A folyósítástól?
Előre is köszi a válaszokat!
Kedves 1.!
Köszönöm a válaszod!
Kedves 2.! Köszönjük szépen, hogy ilyen "nagylelkűek" és "Önfeláldozóak" vagytok, mivel mi is felvesszük a babavárót! Remélem hamarosan Nálatok is család /gyerek lesz és a büszkeséged és az egód akkor sem engedi majd, hogy igénybe vedd az éppen aktuális családtámogatási támogatásokat és kedvezményeket! Annak meg, hogy albérletben laktok vajmi kevés köze van a feltett kérdéshez, de egyébként sem a kérdező tehet róla! Amúgy meg, ha nem venné fel, akkor is fizetnéd az adót..., így legalább kevesebb kilátó, stadion, kisvasút, lombkorona sétány, meg hasonlóan hasznos dolog épül.
Kérdező: Igen, amíg nem születik meg, addig kell igényelni, és ha már betöltöttétek a 12. hetet, akkor már kapásból, a hitel felvételétől kamatmentesek lesztek. Fontos, hogy csak a szerződés megkötésétől született gyermekek számítanak! Tehát hiába lenne már 5, ha csak most szerződtök, akkor a 6. lesz úgymond az első a született gyermekek számát tekintve.
Semmi rosszindulat nincs bennem, csak képes vagyok meglátni a tényeket. Veled ellentétben.
A családtámogatások valójában szavazatvásárlások. Ez is tény. Ha falra mászol is, ez a tény akkor sem fog változni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!