Más is megbánta már, hogy nem vett fel lakáshitelt?
Én nem bánom. Az ingatlanárakat nagyon felfújták az állami támogatások, amikből én maradtam csak ki.
Magyarán ingatlanvásárlásnál a pénzem, ami mögött a tényleges gazdasági teljesítményem van versenyezne a fialó biorobotok pénzével ami mögött nulla teljesítmény van. Ilyen versenyben nem veszek részt. Van jobb hely a pénzemnek a nemzetközi részvénypiacokon.
Én még épp időben vettem lakást, még mielőtt a tenyészpénzekkel felverte a kúrmány az ingatlanárakat. Viszont soha nem fogom tudni a lakást házra cserélni, mert az már csak azoknak jár, akik ész nélkül ellik a kölyköket.
De amúgy napnál világosabb volt az utóbbi években, hogy az olcsó hitelek már nem sokáig fognak maradni. Aki akkor nem vett fel, az tényleg bánhatja. Csak az a baj, hogy a kúrmány a kamatstoppal megint a pénzügyi analfabétákat támogatja, pedig hagyni kellene a saját hülyeségükbe fulladni őket, ha már voltak olyan bolondok, hogy pár ezer forint törlesztő különbségért változó kamatút vettek fel fix helyett.
5-ös, teljesen egyetértek. Én is bánom, viszont azzal tudom megbocsátani magamnak, hogy egyrészt nagyon fiatal voltam és nem állt rendelkezésre megfelelő információ, másrészt a családom példáján keresztül pont a devizahitelesek kálváriáját láttam és abba a hitelbe fizettem be elég sokat évekig. Gondolhatod, hogy utána hogyan álltam a hitelhez, mint intézményhez, pedig valójában a családom volt a pénzügyi analfabéta.
A személyes érintettségtől eltekintve továbbra sem tartom normálisnak, hogy így felverték az ingatlanárakat, ez egyszerűen felháborító, hogy ha az ember X év után születik vagy válik munkaképessé, akkor ne legyen esélye saját ingatlanra szert tenni, mert rendben, hogy az én esetemben ez egy döntés következménye miatt történt és elúszott a lehetőség, de aki most 18 annak önhibáján kívül már kiszorul az ingatlanpiacról.
Ráadásul ez nem csak itthon van így, az összes ny-európai ország nagyvárosában árazódnak ki az átlagemberek és főleg a fiatalok a piacról.
Igen, 7-es. Nem volt kristálygömböm, voltak olyan tényezők, amiket nem láttam előre.
8-as, ügyes vagy, jól csináltad. Szerintem az utolsó csapat között lehetsz, aki még ezt meg tudta csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!