Albérletnél jogosan kérhetem 5 év múlva, hogy a kauciót az inflációval korrigálva fizesse vissza a bérbeadó?
Figyelt kérdés
Az a 300.000 most legalább 450-nek felel meg, de inkább többnek..2023. ápr. 19. 14:00
11/15 A kérdező kommentje:
#10: Nem, de ki az, aki a bankban tartja a pénzét?
Államkincstárhoz ment volna, és onnan bizony többet kapnék vissza.
2023. ápr. 19. 19:58
12/15 anonim válasza:
Mi külföldön élünk, 2 évig béreltünk egy lakást. Mikor elköltöztünk, magasabb összeget kaptunk vissza kaucióként.
13/15 anonim válasza:
"Mi külföldön élünk, 2 évig béreltünk egy lakást. Mikor elköltöztünk, magasabb összeget kaptunk vissza kaucióként."
A Magyarországon hatályos Polgári Törvénykönyv nem nyúlik túl a határon. :) Nálunk ilyen nincs.
Kérdező! Akkor most mást mondok:
Én például pont azért, mert inflálódik, időnként kiegészítést kérnék a kaucióra, mint bérbeadó. Ugyanis a 2015. évben kapott biztosíték összege, ma már lehet, hogy semmilyen kárt nem fedezne. Ehhez mit szólsz? Viszont nem tehetem meg. Maximum új bérleti szerződés keretén belül kérhetek nagyobb összeget.
Az éremnek mindig két oldala van...
14/15 anonim válasza:
A berbeado is minden evben megemeli a berleti dijat az inflacio mertekevel? Tehat iden x+15%ot fizetsz tavalyhoz kepest?
15/15 anonim válasza:
Magyarországon nem kérheted, nem jogos. Vannak országok, ahol egy erre való letéti számlán helyezi el a kauciót (jogi szaknyelven óvadékot) a bérbeadó és a növekménnyel együtt utalja vissza, amikor véget ért a bérleti jogviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!