Ha meghal egy rokonom (édesanyám) és volt neki személyi kölcsöne akkor rám száll a hitele is?
Azért akkor is furcsa. Én sem voltam eleresztve, de 20 éves korom óta dolgozom. Indítottam egy lakástakarékot havi 10 ezerrel és mivel szülőkkel éltem, nem kellett albérletet fizetni, így még a lakástakarék mellett is tudtam valamennyit félre tenni (kajába, rezsibe persze beszálltam). Sokáig tartott, de 32 évesen tudtam venni egy panellakást 8 millióért, 6,5 millió hitellel.
Persze, most már 25 millió alatt nem veszel lakást, de 8 éve még bőven 10 alatt kaptál jó állapotút. És még ha nem is túl jó a fizetésed, azért a szülőkkel élve 8-10 év alatt simán össze lehetett volna gyűjteni azt a 1,5-2 milliót az önerőre.
#40 voltam
Milyen lehetőség nem volt? Lakástakarékpénztárt bárki köthetett. Minimum összeg sem volt, szóval 5000 forinttal is el lehetett kezdeni és állami támogatás volt rá.
És bocs, de asztalosként egész jól lehet keresni, csak nem kellett volna 6 évig olyan helyen maradni, ahol nem jelentenek be. Ha más nem, akkor vállalkozóként kellett volna csinálni. Fel nem fogom, miért hagyják az emberek, hogy kihasználják őket ilyenekkel, hogy nem jelentik be.
De akkor ha jól számolom, 17 éve dolgozol. Én csak 3 évvel kezdtem hamarabb, szóval nincs akkora előnyöm. De nem is dekkoltam 6 évet egy vacak helyen, hanem 3-4 évente állást váltottam, meg képeztem magam, hogy jobb fizum legyen. 5 munkahelyem volt eddig, minden váltáskor 20-30%-kal lett magasabb a fizu.
Úgy látszik nálad akkor az önfejlesztés hiánya lehetett a gond, meg hogy beragadtál egy rossz helyen.
A hitel meg nem az ördögtől való, csak ésszel kell felvenni. Én lakásra és kocsira is fizetek hitelt és egy kocsi hitelét korábban már végig törlesztettem. Nyilván most baromi drágák már a hitelek, de ha 10 éve vettél volna egy kisebb lakást, annak lenne 40-50 ezer a törlesztője, ami azért egy szerényebb fizetésből is kigazdálkodható és SOKKAL olcsóbb, mint egy albérlet.
Gondolom azért 40 évesen, 17 év munkával a hátad mögött nem ilyen bruttó 250-et keresel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!