Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Emailt kaptam a paypaltól,...

Emailt kaptam a paypaltól, csalás lehet?

Figyelt kérdés
Segítsetek légyszi! Állat portré rajzokat árulok és külföldről kaptam egy megrendelést aminek az összegét megbeszéltük hogy Paypalon fogja nekem átutalni. Kaptam is tőle a képet hogy átutalt 400$-t. Viszont ez a fiókomban nem jelent meg. A spambe viszont kaptam egy emailt amiben lényegében az áll hogy vegyem fel a kapcsolatot azzal aki utalta nekem az összeget és utaljon még 100$-t nekem hogy a fiókom fogadó képességet vagy nemtudom (nem tökéletes az angolom) bővítse. Az enmail service.intl.paypalccc@gmail.com Csalás lehet? Illetve mit csináljak most?

2023. márc. 3. 17:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tipikus csalo!

Mi igazi payl atutalast kaptunk egy termekre,de visszatartott statusztban volt.

Irtuk neki,h nem tudjuk kivenni kartyaval.

Aztan irtuk neki,h nem kell a valotlan igergetese,mert penzt nem kaptunk es szivja vissza a penzt,mert csalasnak ereztuk igy is.

Azaz ,ha megkspta volna atermeket,akkor is o kellert volna hozza,h feloldja a zarolast az osszegrol,h hozzajussunk.

Kosz ,ugyae ereztem garanciat,h me

2023. márc. 4. 05:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Tekintettel a nagy összegre, az is bevett trükk, hogy elkéri a számlaszámod és többet utal, mint a hirdetett terméked ára, majd felhív és a különbözetet kéri kp-ban és a terméket is átveszi egyúttal a személyes találkozón. A trükk benne az, hogy te nem tudod, hogy aki utalt, az nem a vevő, hanem valaki, akit lehúztak a történetben.

Tehát nyugodt vagy, hogy eladtad a terméket, de egyszer csak csöngetnek a zsaruk, mert aki neked utalt, az feljelentést tett, mivel valaki lehúzta a nevedben.

2023. márc. 4. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!