Csalók lopják a pénzemet a kártyámról?????
Ma háronegyed hat körül hívott egy férfi egy banktól hogy az én kártyámról utaltam pénzt egy Szabó Zalán nevezetű embernek aki Budapesten lakik.Megkérdezte hogy melyik banknál vagyok(OTP).Aztán kérdezte hogy tud-e erről a tranzakcióról.Válaszoltam egy NEM-mel!Aztán lehet ,hogy kinyomtam vagy a férfi rakta rám a telefont.
Ahonnan hívtak szám a következő:+36306418673
Veletek történt már ilyen?
Kellene aggódnom emiatt?
Megnéztem az OTP appban hogy levontak-e pénzt ,nem vontak le.
Soha semmilyen telefonon jelentkező cigánylánynak ne adjatok semmilyen banki adatot.
Maximum így szívjátok le az életerejüket:
"megkérdezte hogy melyik banknál vagyok(OTP)"
Akkor nem a banktól hívott...
Bank ilyet nem fog kérdezni. Engem egyszer hívott a bankom, amikor egy netes vásárlás + egy itthoni vásárlás miatt azt látta, hogy egy órán belül egymástól több száz kilométerre eső helyeken használtam a kártyámat (nyilván nem látta, hogy az egyik egy netes bolt volt).
– Bank nem adja ki másik ügyfél nevét. Általánosságban fogja kérdezni, hogy „vett-e valamit az elmúlt két órában, és mekkora összegben”.
– Bank nem fogja megkérdezni, hogy melyik banknál vagy.
– Bank olyan számról hív, amit azonosítani lehet, hogy a banké. Ez a google alapján magánszemélyé.
Miután megkérdezte melyik banknál vagy, nem kezdtél el kételkedni, hogy honnan tudja utaltak a számládról? :)
Egyébként csaló hívott, így próbálnak adatokhoz jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!