Egyösszegű diákhitel tavaszi szemeszterben mikor szokott érkezni?
Halljatok amugy mar ilyen reflexbol lepek ide h vki irt-e meg h mizu😂
Amugy nem, tobbszor van utalas, delelott/delutan
A FIR rendszerében karbantartás miatt nem lehet elkérni az adatokat 16.-ig,így az egyetem se tudja visszaigazolni,hogy aktív a félévünk.
Tehát akinek péntekig nem vált át folyósíthatóvá a státusza,az 16.-ig ne is számítson semmire.
Most írta nekem a Diákhitel.
Üdv:
Egy ELTE hallgató
Itt az egész levél:
Tájékoztatjuk, hogy a diákhitelt igénylő hallgatók, és korábbi hitelszerződéssel rendelkező ügyfeleink hallgatói jogviszonyának ellenőrzését Társaságunk automatizáltan, az Oktatási Hivatal adatbázisára (Felsőoktatási Információs Rendszer, röviden FIR) épülve végzi el.
Amennyiben a központi adatbázisban az Ön aktív – adott tanulmányi félévre beiratkozott/bejelentkezett – hallgatói jogviszonya már szerepel (tehát intézménye az Ön beiratkozása után erről információt szolgáltatott a FIR felé) az ellenőrzési folyamat lezárultát követően történik meg a folyósítás.
Működésünkre vonatkozóan az aktív jogviszony ellenőrzését a FIR rendszerből kormányrendelet szabályozza, így ettől eltérni nem tudunk sajnos.
Az ellenőrzés Társaságunknál a saját ügyviteli eljárásunk alapján történik, Önnek igazolást erről nem szükséges küldenie.
A FIR rendszer adatfeltöltést az intézmények, egyetemek saját ütemezésben végzik, a lekérdezést többször elindítjuk a rendszerben, a válasz beolvasásáig.
Jelenleg sajnos központi karbantartása zajlik a FIR rendszernek , 2023.02.09.-2023.02.16-ig, mely Társaságunktól független, ez érinti az egyetemek általi adatfeltöltéseket, és a hallgatói jogviszony lekérdezéseinket.
Így sajnos ezen időszak alatt mi sem fogunk adatokat kapni a FIR rendszertől.
A központi FIR karbantartást követően lesz csak lehetőségünk a hallgatói jogviszony ellenőrzésére.
Remélem segítettem azzal,hogy megosztottam a levelet :D
Üdv:
Egy ELTE hallgató
Hidd el én se örülök neki🥲
Már nagyon kéne az a pénz az albérlet miatt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!