Egyösszegű diákhitel tavaszi szemeszterben mikor szokott érkezni?
Csatlakozom hozzátok. Én is várakozok, pedig egyre sürgetőbb lenne. Nekem ez az első igénylésem, DH1-re, DH2-az már van egy ideje. Valamikor január elején adtam be az igénylést, akkor ugye írták hogy nem tudják elfogadni, mert épp passzív félévem volt, mondták hogy így zárják is a szerződést, ami aztán nem történt meg. 1 hete érdeklődtem, és mondták, hogy igen, nem zárták végül le, és ebben a félévben lekérdezik az adatokat. A státusz az február 1-én “feldolgozás alatt”-ra került. A bejelentkezés első napján aktívra raktam magam még valamikor januárban, az órarendem is teljesen összeállt már a 3. napra, múlt hét hétfőn. A szorgalmi időszak tegnap elkezdődött. Ennek ellenére FIR-ben továbbra sem látszódik a félév. Gondolom így még egy darabig ne reménykedjek semmiben…
(SZE)
316-os: pacsi SZE✋🏼
Te tudsz esetleg hallgatói jogviszony igazolást kérni már Neptunba?
317-es: ✋🏻
Nem, nem tudok. Mindig szoktak írni, hogy mikortól lehet, egyelőre még semmit nem kaptam róla. De nem szoktak vele kapkodni. Az őszi félév szeptemberben 5-én kezdődött, a jogviszony igazolásokat 14-étől lehetett kérni.
319 ✋🏻
Nem, szerintem ez általános. Nekünk a SZE-n szerintem egy ügyintézőnek jóvá kell hagynia az aktív félévet, és utána kerülnek FIR-be az adatok(mikor a bejelentkezésnél a “Folyamatban” “Elfogadva”-ra vált).Na és itt van a baj. Mert szerintem ezzel nem kapkodnak. A sorsunk az egyetem kezében van egyelőre. Ez azért baj, mert utána még a DH jóindulatára is szükség lesz, hogy minél előbb megkapjuk, mikor aktívak leszünk FIR-be. Sajnos a lépcső első fokán állunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!