Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ingatlanfedezetes szabadfelhas...

Ingatlanfedezetes szabadfelhasználású hitel: ha a fedezet ingatlan nem közös, akkor is be kell vonni a feleségemet?

Figyelt kérdés

Eltérő infokat kaptam pedig 3 banki ügyintézővel is beszéltem (különböző bankok).

Kinek van tapasztalata ebben a témában?

Nem látom miért lenne adóstárs ezesetben a feleségem, ha a fedezet kizárólag az én nevemen van (ajándékba kaptam). De mégis volt olyan bankár aki azt állította, ez a "szabály". (?)

tegnap 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Házasok vagytok, házassági vagyonközösségben, szóval hacsak nincs házassági szerződés a felvett hitel ígyis-úgyis közös
tegnap 15:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Be kell. Vagyon közösségben éltek.

Ha van vagyközösséget megszüntető okirat akkor nem kell.

tegnap 18:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha ez így van akkor egy sima (nem ingatlanfedezetes) személyi kölcsönnél vagy hitelkártyánál miért nem kell bevonni a másik felet?
tegnap 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:

"Házasok vagytok, házassági vagyonközösségben, szóval hacsak nincs házassági szerződés a felvett hitel ígyis-úgyis közös2

Ez hatalmas tévedés. Főleg, hogy a szóban forgó ingatlan a kérdező magánvagyonához tartozik, mivel ajándékként kapta azt. Tehát jogilag nem tartozik a közös vagyonba még akkor sem, ha adott esetben a házasság alatt kapta ajándékba.

De ha közös vagyon lenne, akkor sem lesz a házastárs automatikusan adóstárs egy hitelfelvételnél.

Pontosan azért kéri sok bank bevonni a házastársat is (aláírással) a hitelezésbe. Mert ha a házastárs nem tudott róla, nem járult hozzá, vagy tiltakozott ellene, akkor nem felel a másik fél által felhalmozott tartozásért.

ma 08:52
 5/6 anonim ***** válasza:
4, attól, hogy az ingatlan külön vagyon, a felvett hitel maga eltérő megállapodás (pl házassági szerződés) hiányában a közös vagyon része, akkor is, ha a hitel biztosítéka külön vagyon. És közös vagyonból is fizeti vissza nagy eséllyel, pl a fizetéséből.
ma 11:46
 6/6 anonim ***** válasza:
A hitel attól még közös lesz lesz, hogy a ház nem az.
ma 13:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!