Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitel menete,hogy működik ?

Lakáshitel menete,hogy működik ?

Figyelt kérdés
A párommal majd szeretnénk közös lakást vásárolni,ő 25,én 26 éves vagyok. Nem vagyunk még házasok meg hasonlók,így lakáshitelt szeretnénk majd felvenni. A kinézett lakásoknak ( még nincs konkrét ) az árai alapján már rendelkezünk elegendő önerővel ( úgytudom az esetünkben érvényes a 10% önerő a 20% helyett),többel is jelen esetben mint a minimális. Ha majd eljutunk oda hogy meglesz a megfelelő lakás és jön a hitel,ott milyen lehetőségeink vannak? Létezik olyan hogy fele-fele arányban fizessük a hitelt,és a lakás részesedés is úgy van elosztva,vagy csak felvehetem a páromat adóstársnak és ennyi? Először esetleg mindenek előtt érdemes elmenni a bankba és csináltatni egy hitelképesség vizsgálatot? A kettőnk nettó jövedelme kb 700-750ezer forint körül mozog,nincs semmilyen hitelünk egyikünknek se,külön banknál vagyunk. Mi az egésznek a menete?

tegnap 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Érdemes előtte elmenni a bankba és ott tájékozódni. Két külön hitel nem lehet, egy hitel lesz, egyetemleges felelősséggel, így szerintem házasság előtt ilyenbe beleugrani elég meleg, én biztosan nem csinálnám.
tegnap 14:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából ez személyes téma és eltér a tárgytól,de nem 2 hónapja vagyunk együtt a párommal,nem egy hírtelen felindulás alapján jönne a döntés,szeretnénk együtt lakni és lakást vásárolni. Illetve az hogy nem vagyunk házasok,már a mai világban nem mérvadó,nem is egy ismerősöm,hanem több és rengeteg vált el házasság után 1-2 hónappal,vagy miután felvették a babavárót,lett gyerek,és utána válás,stb..de ez már teljesen más téma,én csak a hitel ügyében szeretnék segítséget kérni és tapasztalatot.
tegnap 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
Amit az első válaszoló írt az az egyetlen értelmes válasz erre, úgyhogy szerintem inkább köszönd meg neki a kontrázás helyett. Ez egyáltalán nem mellékes téma egy ilyen ügyben. Ha ezt nem érted, akkor naiv vagy és éretlen.
tegnap 14:49
 4/5 nb2019 ***** válasza:
100%

Ismerek olyan párt, akik így vettek fel hitelt. (Azóta már házasok, és gyerekek is vannak.)

Adóstársak lesztek, ahogy az 1-es is írta egyetemleges felelősséggel. Van egy törlesztési számla, oda kell elutalni a törlesztőrészletet időben, a bankot az már nem érdekli, hogy melyikőtöük milyen arányban fizeti a törlesztést, amíg fizettek. Ha nem fizettek, akkor bármelyikőtökön követelheti a teljes hitelösszeget. Beszedi akitől tudja, és utána már ti rendezitek egymás között.

[link]

tegnap 15:18
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Kerdeto, te mernel ugy ingatlant venni, hogy csak a 10 szazalek van befizetve?? A tobbi mind hitel??

Ezt jol gondold meg...

tegnap 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!