A Bónusz Magyar állampapír jobb LESZ, mint az inflációkövető Prémium?
Olanokon mint a napi.hu-n stb olvasgattam már a témában.
Először azt írták, meg a jelenlegi árak mellett, meg infláció, hogy a Prémium kamat szinten megelői a Bónuszt várhatóan.
Most meg azt hallom, hogy le akarják fékezni az inflációt, már Orbán is szólt a témában, meg olyat is olvastam, hogy amblok az állampapírok kamatozása csökkenni fog.
Most mi az igasság? Főleg a két papír terén.
Rövid távon (2-3 év) nem lesz jobb a Bónusz, hosszabb távon jobban leköveti a mozgásokat, szóval kiszámíthatóbb befektetés.
Mindenképp csökkenni fog az infláció, hiszen az energia ára is csökkenni fog, és magasabb lesz az infláció bázisa, tehát egységnyi árváltozás kisebb %-ot fog eredményezni. Olyan országokban tud tartósan magas hiperinfláció lenni, ahol valami nagyon el van b@$&arintva. A magas kamat is azért van egyébként, hogy 1. az állam képes legyen finanszírozni magát 2. hogy megálljon az infláció és a forint pénzromlása. Elég nehéz elválasztani egymástól az inflációt és az államkötvények hozamát jelen helyzetben.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ezt a ", + az 1% prémium"oot hogyan érted? Mi van a prébiummal vagy lesz szerinted?
A BMÁP hozama előbb fog csökkenni, minden fordulónál figyelni kell és ujraszámolni, érdemes-e váltani.
Ha most vennék, biztos, hogy PMÁP-ot vennék.
PMÁP kamatfizetés:
"A Prémium Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatfizetés évente történik, a kamat a tőkével együtt a futamidő végén kerül az ügyfél számláján jóváírásra."
BMÁP kamatfizetés:
"A BMÁP negyedévente, azaz évente négyszer fizet kamatot."
Én mindenesetre a BMÁP-ot választottam, rövidebb futamidő, a kamatot újra befektethetem (ez is egy kamatprémium).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!