Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tennétek ebben az esetben?...

Mit tennétek ebben az esetben? Kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Szóval, kisfiamnak van egy Xbox Series S konzolja. 9 éves a kisfiam. Mivel a konzolhoz nincs lemezmeghajtó, ezért a Microsoft Store-ból szokott játékokat kapni. Ma voltam a boltban és azt jelezte ki a kártyámon, hogy nincs rajt pénz. Megnéztem és 250.000 Ft-os tranzakció volt. Vissza nem tudom igényelni a pénzt azt írja. Mit tegyek?

2023. jan. 27. 19:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
63%
Akkor is jóvá kell hagyni a tranzakciókat az internetbankban, innen egyértelmű, hogy kamu.
2023. jan. 27. 19:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Egésznap nem tudok figyelni a gyerekre
2023. jan. 27. 19:59
 13/22 A kérdező kommentje:
Megmondtam a gyerekemnek, hogy csak akkor kaphat játékot, ha én megengedem neki, be is tartotta, de nem tudom mi üthetett belé
2023. jan. 27. 20:09
 14/22 anonim válasza:
77%
Hát az nem jó .Az én lányaimnak is van Xbox One ja de mindig megkérdeznek és vagy az én engedélyemmel vagy az Apjukéval vehetnek játékot.
2023. jan. 27. 21:09
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Azt nem fogják visszaadni a visszatérítés csak az alap játékokra vonatkozik, a játékokhoz vásárolt kiegészítőkre, és játékbeli tárgyakra stb nem vonatkozik a visszafizetés, ezt jelzik is a legtöbb helyen. Ez most egy nagy tanulópénz.

Megoldás meg annyi, hogy vásárlás után azonnal leválasztani a kártyát, fél perc macera, meg utána ugye újra be kell az adatokat írni ha venni akartok valamit, de el lehet kerülni az ilyen eseteket.

2023. jan. 27. 21:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kér mindig megerősítést, rendszerint az elsőnél kér, ha utána ugyan ott kisebb összegű a vásárlás már nem kér, vennél valamit magasabb összegen újra kéri. Amennyiben mentett a kártyaadat, akkor se kódot, sem pedig megerősítést nem kér.

Házibulinál páran használták a gépemet, pár nappal később akkumulátort akartam venni és rányomtam a vásárlásra 17 980Ft és kiírta, hogy fizetés teljesítve pedig még nem is adtam meg kártyaadatokat. Kiderült, hogy valaki mentette a gépemen az adatait, még mindig nem derült ki, hogy ki volt pedig szóltam minden ismerősnek.

2023. jan. 28. 07:44
 17/22 anonim ***** válasza:
22%

De ertesitest akkor is kellene kapnia, smsben vagy push uzenetnen hogy tranzakcio tortent.

Miert csak a boltban tunt fel?

Kamu.

A gyerek pont annyit koltott amennyi a kartyan van, ugy hogy fogalma sincs mennyi van rajta.

2023. jan. 28. 07:50
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs beállítva értesítés, akkor nem kap sms-t, semmit. A gyerek addig vásárolgatott ameddig volt rá keret. Nyilván folytatta volna, ha nem fogy el a kártyáról a pénz. Azért ezeket nem olyan nehéz megérteni, hogy már mindenre kamut kelljen kiabálni.
2023. jan. 28. 09:08
 19/22 anonim ***** válasza:
20%

Es ez mennyire életszerű hogy nincs semmilyen ertedites? A push uzenet ingyenes.

Ki ne akarna kovetni az egyenleget legalabb mobil appban, ott meg jon az ertesites, oenzbe sem kerul. Teljesen eletszerutlen sztori.

2023. jan. 28. 10:13
 20/22 Hintalow ***** válasza:
78%

Ha be volt regisztrálva a kártya korábbi vásárlás miatt, akkor az elmentett adatok miatt "stored" kóddal jönnek be a tranzakciók, igy jóváhagyást már nem kèr rájuk a rendszer.

Push èrtesìtès pedig nincs is minden banknál, az sms èrtesìtès pedig vastagon fizetős, sokan nem használják.

Valszeg a microsoftnál is be lehet állìtani, hogy tranzakciókor jelszót kèrjen, ezzel lehet az ilyeneket megakadályozni.

Visszaszerzèst meg kell/lehet próbálni, de ilyen esetekben sajnos nem egyèrtelmű, hogy vállalni fogja a masik fèl azt, hogy visszaadja a pènzt.

2023. jan. 28. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!