Mit tegyek ha eladósodtunk?
11/76 A kérdező kommentje:
50 és 60 évesek. Nekem nettó 200 páromnak nettó 100. De a párom a pénzéből a tüzifát intézni és marad a gyógyszereire és ennyi. Nem segítene a ház eladása egyáltalán.
hazat viszi a bank ti mentek alberletbe
2022. okt. 10. 11:46
13/76 A kérdező kommentje:
Nem viszi a bank, mert személyi kölcsön. Akkor száraz kenyér vízzel és kész. Ha azt kérdezed nem érted miért kell hitelt felvenni, menj és nézz szét a boltokban.
Penzugyi analfabetakent ez ertheto... De ha kicsi sutnivaloja van valakinek az nem vesz fel hitelt ha meg a hetkoznapokra sincs penze...
2022. okt. 10. 11:56
#13 "Évek óta szinte hitelekből élünk"
Évekkel ezelőtt nem voltak ilyen árak, ti mégis hitelből éltetek, már akkor is.
Személyi kölcsönnél is viheti a bank a házat. Mondjuk télen nem lesztek kilakoltatva, de ha jön a jó idő simán kitesznek titeket.
"Akkor száraz kenyér vízzel és kész."
Ha neked ez ennyi.. akkor igen, kész is van. Meg van oldva a probléma.
2022. okt. 10. 12:00
16/76 A kérdező kommentje:
Pénzügyi analfabéta vagyok. Na és? Az azt jelenti hogy hibáztam, ember vagyok. Ti tökéletesek vagytok. Az a szomorú hogy sokan úgy pampognak hogy volt mögöttük szülői vagy családi háttér amikor kirepültek a fészekből, viszont sokan a nulláról építik fel magukat, valaki sikerrel valaki kevesebbel. A hiteleket nem milliomos cuccokra vettük fel, hanem hogy fel tudjuk nevelni a gyerekünket, aki most 18 éves és szinte nem talál munkát a pályakezdősége miatt, és bármilyen munkát elvállalna.
Drasztikus lépésekre van szükség, meg kell szabaduljatok a hiteltől és utána soha többet. Iszonyú magas lett a hitelek kamata, ezt nem lehet kis fizetésből bírni.
Jó lenne ha egy rokon ki tudna segíteni most az egyszer a hitel csökkentésével, de ha senki nincs akkor igenis meg kell fontolni eladni a házat és egy kisebbet/olcsóbbat venni.
a másik megoldás a mellékállás és persze a spórolás mindenen. (egyetlen szobát fűteni, semmi költés a kaján kívül.
2022. okt. 10. 12:08
18/76 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem tudjuk eladni a házat, nincs rajta semmilyen hitel meg semmi de most ebben a helyzetben semmiképpen sem. Két helyiségben fűtünk, a boltban megválogatjuk mit veszünk. Nincs se autónk, se villanyfűtés.
"személyi kölcsön. "
Ingatlan fedezet nelkuli szemelyi kolcson?? Annak milyen a kamata??
2022. okt. 10. 12:14
20/76 A kérdező kommentje:
8 évig kell fizetni, 13 millió.
Kapcsolódó kérdések: