Eladósodtam mert nem tudom fizetni a hitelem. Mi a menete a végrehajtásnak? Svájci frank
Ha lesz munkád, alapból vonják a fizetésből a 33%-ot. Úgy tudom igen, a GYES-ből is vonhatnak tartozást. A gyerek maximum akkor örökli, hogyha te valamikor meghalsz jó esetben 50-60 év múlva és még mindig lesz tartozásod.
Miért pont lakást vettél? Ha fiatal vagy, akkor albérletet "kellett volna", hogy bármikor tudj költözni is és mobil legyél. Ha jól hallom át, apuka ezek szerint nincs a képben.
Nem az albérlet volt a kidobott pénz, hanem ez a lakásvétel, hiszen most összességében sokkal több pénzt tettél bele, mintha albérletben lettél volna és úgy fogod bukni a lakást, hogy még marad is pár millió tartozás a nyakadon.
A gyerek adósságot csak az örökség értékéig örökölhet. Tehát ha az össz ingóság, amit ráhagysz 1 millió forint és a tartozás 2 millió akkor visszautasítja az örökséget és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!