Svájci frankban eladósodta, mi lenne ha a havi megtakarított pénzemen frankot vásárolnék és a párnám alatt gyűjtögetném, hogy majd abból előbb ki tudjam a hitelemet fizetni?
Devizahiteled nem törlesztheted devizában csak forintban, mert a bank az átváltáson is nyerni akar.
Nekem állandó 300CHF a havi törlesztőm és szerettem volna CHF-el törleszteni, a bank kiröhögött!
Benne van a szerződésedben, hogy milyen devizanemben törleszthetsz.
Vannak olyan bankok, ahol lehetővé teszik az azonos devizanemes előtörlesztést, akkor is, ha ez nincs benne a szerződésben.
De nem fogsz jól járni, mivel te a készpénz CHF-t drágábban fogod venni, mint amennyiért a bank beszámítja, ha forintban törleszted elő. Nekem volt egy ilyen ügyfelem, nagyon okoskodott, hogy majd ő milyen jól fog járni, majd utána együtt kiszámoltuk, hogy jócskán bukott rajta.
Kockázatos a játék, és csak akkor fogsz jól járni ha a rendszeresen vásárolt CHF átlagára kevesebbre jön ki, mint az előtörlesztett CHF árfolyama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!