Kölcsönadtam a cetelem hitelkártyámat egy barátomnak. Eladósodtak,95 napja nem fizettek, és több, mint 90. 000 ft-ról van szó. Kapok-e arról előzetes értesítést, hogy feltesznek az adósok listájára? Vagy egyszerűen csak ott leszek? Vagy már vagyok?
hitelkártyát kölcsönadni? Nem volt életed legjobb döntése...
Cetelemnél dolgoztam adósságkezelőként. Hívni fognak, levelet küldenek, tértis és sima levelet is, sms-ekkel bombáznak, hogy fizess, különben... no és itt elmondanak mindent, még a nem valós dolgokat is, hogy mi vár Rád, ha nem fizetsz. Emellett hívhatják a munkahelyedet, hagyhatnak üzenetet a szomszédodnál, tehát megtesznek mindent, hogy kellemetlenül érezd magad és fizess mielőbb.
Megvolt már minden.Fizetési felszólítás,sms,folyamatos zaklatás,személyes beszélgetés a bankkal.A "barátaim" csak pár hónapja nem fizetik,mióta munkanélküli a család.Amúgy hivatalos elismervényem van,hogy náluk van a kártyám,fel is jelentem őket holnap,vagy hétfőn,de engem konkrétan a BAR lista érdekel,hogy annak mi a folyamata.Oda nem szeretnék kerülni.
Köszönöm a válaszokat.
milyen alapon jelented fel őket?
max fizetési meghagyást kérhetsz v. polgári per
de a kártyát átruházni tilos, benne van a kártyaszerződésben, úgyhogy a bank felé nem nagyon kéne ugrálni, csak fizetni
Köszönöm,megnéztem a linket.Abban le van írva a 90 nap,de az is,hogy 30 nappal korábban kell,hogy értesítsenek a felkerülésről.
Ma átutaltak 1 havi részletet.....azt hiszem,ez már rajtam nem segít.
Viszont ha feljelentem őket,(megkérdeztem),akkor polgári per lesz belőle,és nem rajtam hajtják be a pénzt.
De ha listás lettem miattuk....akkor én 5 évig semmit nem vehetek.
Hát, hogy Gyurcsányosan fogalmazzak: elqrtad. Félre ne érts, a jóindulat szól belőlem.
A perrel nem sokra mész szerintem. Talán polgári per lehet belőle, de évekig is elhúzódhat, míg behajtod a pénzedet.
Ha elolvasod a szerződésedet, akkor abban biztosan benne van, hogy te felelsz mindenféle szempontból a kártya használatáért, stb.... ne add ki a pin kódot senkinek.... tilts le a kártyát ha elvész.
Ha pert indítasz a haver ellen, időközben akkor is feltesznek a KHR listára.
Én a helyedben hipergyorsan felvenném a kapcsolatot a bankkal. De nem kötném az orrukra a hülyeségemet, csak annyit, hogy nagy szükségem volt a pénzre, hajlandó vagyok fizetni, de hirtelen nagyonnagy pénzügyi gondba keveredtem és csak részletekben (mondjuk 9, havi 10Ezerrel) tudom kifizetni. Kérjed a kártya letiltását is egyidejűleg.
ma 08:56
Nem néztem utána, de úgy tudom, már annyit változtattak a szabályokon, hogy a tartozás rendezése után 1 évvel már levesznek a listáról.
A bank meg persze, hogy nem tartja be a törvényt...esze ágában sincs értesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!