Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A diákhitel 2-ről mi a vélemén...

A diákhitel 2-ről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Az érdekelne elsősorban, hogy mi ennek a buktatója, illetve hogy éri meg ez nekik, ha kamatmentes?

2022. szept. 27. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bölcsésznek mész vagy valami büfészakra, illetve nem vennének fel államira / nem szeretnéd vállalni a képzési idődnek megfelelő belföldi munkaviszonyt, jó megoldás lehet.

A cél a továbbtanulásra való ösztönzés (2022: kivéve ha nő vagy...), hogy azok is tudjanak diplomát szerezni, akik önerőből nem tudnák finanszírozni tanulmányaikat. Viszont mivel a forrásokat a Diákhitel Központ a piacról hívja le, így bőven van költsége a kamattámogatásnak, amit az adófizetők fizetnek meg. Röviden: te jól jársz, nekik mindegy, az adófizetők pedig szívnak.

2022. szept. 27. 19:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Áh értem...

Közgazdász szakra járok, szóval szerintem nem okozna gondot visszafizetni majd, de ezt még át kell gondolnom.

Köszönöm a választ!

2022. szept. 27. 19:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, hogy melyik egyetemre jársz és hányadik félévedben vagy?
2022. szept. 27. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!