Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért mondják azt, hogy aki...

Miért mondják azt, hogy aki hitelt vesz fel az nem normális?

Figyelt kérdés

Biztos én vagyok az egyetlen aki rossz pontján él az országnak, mindenhol másutt tejben-vajban fürdőző kánaán van, de számtalanszor belefutottam már ebbe a megállapításba.

Ha 1 millió lenne a nettóm és nem kellenének kiadásaim, akkor is kb 25-30 hónapot várhatnék egy lakásra, egy felújítandó házra dupla ennyit, ha pedig építkezni szeretnék akkor olyan 80 hónappal kalkulálhatok, tehát közel 7 évet a fenti eshetőséggel.

Na most ezzel szemben nekem még az önerőhöz is kölcsön kellett kérnem a családból, hogy legalább az ne hitelből menjen, vagy két opció lett volna:

- maradok anyámék nyakán

- albérlet örökre

Egyébként nem most, hanem 3 éve vettem fel hitelt, tehát annyival "jobb" volt a helyzet, mint most, de akkor sem értem, hogy amikor kategorikusan kijelenti valaki azt, hogy őrültség a mai világban hitelt felvenni.

Ezek az emberek miért nem értik meg, hogy nem mindenki örököl 100 milliókat meg kap lakást csak úgy?

Hiába maradok otthon a szülőknél és kuporgatok, elértéktelenedik a pénzem.

Szóval, miért is vagyok hülye a sorstársaimmal együtt, akik csak a hitel segítségével tudtak elindulni?

2022. aug. 16. 17:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Biztos a rossz tapasztalatokból kiindulva mondják. Hiszen a legtöbb ember nem olvassa el a hitelszerződést de a legtöbben hiába is olvasnák annyira sötétek a legalapabb pénzügyi összefüggések átlátásához is. Emiatt aztán sokakat ért meglepetés, amikor bizonyos kockázatok, amikkel számolhattak volna, sajnos hátrányos kimenetelűvé tették a hitelszerződésüket.

Végül mindig a csúnya gonosz bank zsákmányolja ki a szerencsétlen magyarcsaládokat - még véletlenül sem vizsgáljuk a magyarcsaládok értelmi színvonalát, képesek-e átlátni, milyen kockázatokkal jár a hitelfelvétel, és ezt felnőtt, polgárként vállalni képesek-e.

Az is igencsak árulkodó a magyar társadalom állapotáról, milyen kétségbeesetten igyekeznek betenni a sggüket valamilyen ingatlanba szó szerint bármi áron.:) Nincs más opció mindenki saját lakásra hajt, mint ha ez lenne a révbeérés - pedig közel sincs hozzá.

2022. aug. 16. 17:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, hogy mit mondanak?
2022. aug. 16. 17:52
 13/17 A kérdező kommentje:

De hisz leírtam azt is, hogy gazdasági fórumokon is találkozom ezekkel a megállapításokkal ahol nem direktbe nekem címzik, tehát innen azt gondoltam, hogy ez egy bizonyos réteg általános véleménye a hitelről amivel az én ismerőseim közös halmazt alkotnak.

Ezt miért hagytad ki?

Ha nincs kedved inkább ne válaszolj, de erre a közömbös, kivagyi-fellengzős, tartalom nélküli okosságokra nem vagyok kíváncsi.

2022. aug. 16. 17:54
 14/17 anonim ***** válasza:
58%
Linkelj kérlek 1-2 ilyen megállapítást ezekről a gazdasági fórumokról. Köszönöm szépen előre is.
2022. aug. 16. 18:07
 15/17 krwkco ***** válasza:

"Miért mondják azt, hogy aki hitelt vesz fel az nem normális?"

Mert egyes "egyszerűsített gondolkodású" emberek nem értik a hitel funkcióját.

Azt gondolják, hogy hitelt az vesz fel, akinek nincs pénze. És akinek nincs pénze, annak nem is lesz. És ez az ember csak plusz terheket vállal a hitellel. Ami sokszor, de nem mindig igaz.

A hitel létezésének valódi oka, hogy az ember pénzkiadással járó szükségletei és a bevételei nem ugyanabban az életszakaszban jelentkeznek.

Pl. egyesek éppen a keresőképességük csúcsán vannak, de félre kell tenniük arra az időszakra, amikor már nem lesznek aktív keresők. Másoknál már jelentkeztek a pénzkiadást jelentő szükségletek (lakás, háztartási gépek, a munkavállaláshoz szükséges autó) és bár van keresetük, de még nem volt olyan hosszú kereső életszakaszuk, hogy fel tudják halmozni az ehhez szükséges pénzmennyiséget.

A két csoport között a többnyire bankok által közvetített egyirányú, majd megforduló pénzáramlás biztosítja a szükségletek és anyagi lehetőségek egyidejű megjelenését.

Ez a hitel valódi értelme. (Ha érthető volt, akit leírtam. :-( )

2022. aug. 16. 18:32
 16/17 krwkco ***** válasza:
nem "akit", amit.
2022. aug. 16. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:
nem lakásra felvenni hülyeség, hanem minden másra. autó, telefon, berendezés, nyaralás…
2022. aug. 18. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!