Mit akarnak azzal kifejezni emberek, hogy valamire azt mondják, hogy nem normális?
Az abnormálisra, nem jóra, hanem a rosszra, beteg elmére.
Nem megszokottra is szokták mondani.
Minden embernek van egy értékrendje és az alapján gondol valamit jónak vagy rossznak. Ha az én értékrendem túl szigorú, és nem vagyok rugalmas akkor sok mindent gondolhatok úgy, hogy valami nem normális.
Összességében én azt mondanám, hogy ez így relatív.
Az a normális amit a többség normálisnak tart.
Egyébként elég okos és elgondolkodtató kérdés.
A normális lényegében megszokottat, elfogadottat jelent. A nem normális az, ami ettől eltér.
Persze hogy adott esetben ki mit tekint még normálisnak, az egyénenként változhat.
Szokatlan (legalábbis azzal kapcsolatban, amit otthon a családban tapasztaltak.)
Esetleg az ismeretségi körben (bölcsődés, óvodás, vagy általános iskolás gyerekek szülei akár...)
Ui: a tinédzsereknek, huszonéveseknek is sok minden szokatlan még.
Attol függ milyen ertelemben nezzük.
Alapvetöen ha vmi eltèr a tarsadalmi normatol. Kilóg abbol.
Pl fejen àll vki az elöadoteremben vizsgàn.
Vagy gàtlàstalansàgok. Pl utcai szex. Bünözések.drog stb.
Vagy tudatosan magas foku kockàzat vàllalàsa.önmaga ès màsok veszélyeztetèse. 10-20 emeletes hàz tetö peremén gördeszkazni, nagy forgalommal szemben kivàgni, elözni kocsival. Nekem a cirkuszi oroszlanok közt lenni egy palcaval, sem tünik amugy normalisnak. Vagy coronavirusossal hazibulizni.
Enyhéb ertelemben, aki olyat akar, tesz vagy mond, ami senkinek nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!