Miért tegyem félre a pénzem itthon ha semmit nem ér?
Idén már most 11,5% az infláicó és nyár van, a ksh szerint ami a valóságban inkább 16-17%. Teszem fel a kérdést honfitársaim minek tegyek félre itthon pénzt ha pl idén 1mFt-ot félreteszek az 4 év múlva alsóhangon is 30-40% ot inflálódik tehát kb 600-700eFt ot fog érni...
Idén döntöttem el hogy jövőre kimegyek dolgozni az egyik szakmámban külföldre mert hiába értéktelenedik az euró is valamennyit a forint mindig rosszabb lesz, és egyszerűen nem látom értelmét, hogy akár önerőre félretegyek ha házat akarok venni, 60-80mFt-ot meg nem fogok felvenni...
Akik házat terveznek a közeljövőben, ti hogy látjátok?
Elkezdtem gyűjteni, osszejott 2 év alatt 1 milla tartalék. Távolabbi célom egy hitelre lakásvásárlas lett volna.
A mostani helyzetben ez az álom kipukkadt, kulfoldben gondolkodom én is és közben szépen lapátolom át a spórolt pénzem devizaszámlára. Ha az inflációt nem is tudom így kivedeni, legalább a forintgyengules kivédésére jó.
Egyelőre győzködöm a páromat, hogy menjünk, de ő nem akar. Én pedig félek attól, hogy mi lesz még itt, főleg a veszelyhelyzeti önkényuralom miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!