Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik részvényt vennétek:...

Melyik részvényt vennétek: MMM, WBA, vagy C?

Figyelt kérdés
Osztalék és árfolyamnyereség potenciált figyelembe véve.

2022. jún. 6. 15:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Az S&P500 "átlagos hozama" időhorizonttól függ. 10-20-50-100 évre nézed? A valóság közelebb áll a 10%-hoz, inflációval korrigálva meg még rosszabb.

Ezek az egyedi részvények pedig pesszimista forgatókönyv szerint teljesítenek úgy, mint a PMÁP (osztalék + árfolyamnyereség, ne csak az osztalékot nézd). És mondom: pesszimista forgatókönyv. De kinek mi a szimpi persze.

2022. jún. 6. 20:23
 12/21 anonim ***** válasza:

Az s&p500 nem fog mindig évi 10-15%-ot hozni.

15 év szárnyalás, felülteljesítés után könnyen elképzelhető, hogy 10-15 év gyenge időszak következik. A prifotmarzsok hisztorikusan nagyon magasak, az adók alacsonyak, lehet még visszarendeződés.

Ha 200 helyett 150 USD EPS-re megyünk vissza és az infláció, emelkedő kamatok miatt a P/E 15-re esik (ami a történelmi átlag), akkor már csak 2300 pont lenne az S&P index, mint volt utoljára 2020 márciusában.

Jövőbeni gyengülő dollár, tartós infláció esetére az aranybányák is jó vételek lehetnek most a ciklus állása alapján. Én KGC-t is tartok.

2022. jún. 6. 20:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Kertes a véleményem, leirtam. Majd par ev mulva kommentald be hogy mi a kotta
2022. jún. 6. 20:28
 14/21 anonim ***** válasza:

"Ha 4.5-5% felett lenne az éves osztalék"

Kevered az okot az okozattal. Nem azért lesz stabilan 4% a hozama, mert nem emeli, azért lesz, mert ha nem emel, nem emelkedik az árfolyam, ha emel, akkor meg nő az árfolyam.

Egy osztalékos cég akkor lesz jó, ha nőni tud, ezáltal dinamikusan emelni az osztalékát.

1$, 1.1$, 1.21$, ..., 10. évben 2,6$. Ha minden évben 10%-ot emelt. Ez csak akkor lehetséges, ha folyamatosan nőtt a profitja és a free cashflowja amiból ezt az osztalékot fizeti.

Kezdetben 25$ az árfolyam, 4%-os osztalékhozam. 10 év után ahhoz, hogy 4% maradjon az osztalékhozam 65$-os árfolyam kell. És hidd el egy ilyen cégnek az árfolyama be fog oda állni. Még túl is megy ezen szinten.

Egy osztalékos cég azzal teszi a legjobbat a befektetőinek, ha folyamatosan tudja emelni az osztalékot jó üzletmenet mellett.

"de előtte 10-15%-ot növekedett évente."

Tudom, én is ezért vettem ezeket 2019 körül. Sajnos nem teljesítette az elvárásaimat.

Mint mondtam nálam a piaci hangulat kiigazodása csak hab lehet a tortán, buy and holdhoz stabil alapoknak kell lennie a háttérben, én már kiszerettem a WBA és MMM-ből :)

De nyilván nyomott áron megvéve benne vanaz esély, hogy visszaáll "hamar", ezért kell előre eldönteni, hogy mit akarsz velük kezdeni.

20 éves távon én ezekbtől 5-6-7%-nál nagyobb teljes hozamot nem várnék. Így buy and holdra nem jók, spekulálni lehet velük ettől függetlenül.

2022. jún. 6. 20:30
 15/21 anonim ***** válasza:

Engedd el 14 :)

Aki osztalekra hajt az nem penzt akar keresni... Kb a tozsde homokozoja :)

2022. jún. 6. 20:34
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 - Ezt nem mondanám, de amiket olvastam az alapján túl van hypeolva az osztalékbefektetés.

Amiket írtam a témáról azok az olvasmányaimból és személyes tapasztalatokból táplálkoznak.

Nem állítom, hogy abszolút igazam van, de talán érdemes átgondolni, mindenkinek az osztalék és növekedési részvények esetében is, hogy miből jön ki a hozam, amire hajtunk. :)

2022. jún. 7. 11:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyiket sem most! Shotolom ezeket! Szakad a piac! Zuhanó kés alá ne nyúj, viszont lefele lehet shortolni! :)
2022. jún. 16. 10:51
 18/21 A kérdező kommentje:
Látom betanultad az összes közhelyet. :)
2022. jún. 16. 12:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem, de tényleg shortolom viccen kívül! Te is megteheted! Capital.com broker.. csinálsz számlát! Meta trader 4-et betanulod előtte demo számlával és mehet a shortolás :)
2022. jún. 16. 15:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi a bottom signalt. :) Amikor a szomszéd is az inflációról beszél és random jóska shortol mindent, mert most shortolni "kell", akkor jön az alja.
2022. jún. 16. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!