Milyen költségei vannak értékpapírszámlának (OTP) ?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni Prémium Magyar Állampapírt, ehhez kellene nyitnom értékpapírszámlát. Mivel még nem csináltam ilyet sosem, szeretném megkérdezni hogy milyen költségei vannak ennek, mire kell figyelnem?
Illetve a futamidő végén mi a teendő, kell-e valamit fizetnem, ha igen hogyan?
(valószínű a banknál ezeket elmondják, de gondoltam megkérdezem előre itt is)
Szerintem a felelősseg vállalásról nem csak a befektetőnek kellene papolni, hanem a bankoknak is, és jó lenne, ha ők is felnőnének. Talán több segítséget nyújtani, pl kezdőknek. Engem az OTP már 16 éves korom óta meglopott, olyan hitelt kellett kamatos kamatostúl megfizetnem amit nem is én vettem fel.
2022. máj. 4. 08:40
12/22 anonim válasza:
10:
A befektetési alap hozama azon dolgok hozamától függ, amibe az alap befektet. Ha az fellendülési időszakban 2-4%, válsagban -12%, akkor azon kellene elgondolkodnod, miért ezt az alapot választottad. Ezen hozamok alapján egyébként tippre ez egy hosszú kötvény alap lehet. Ami nulla körüli kamatkörnyezetben nem csoda, hogy alig hozott valamit, majd kamatemeléskor nem csoda, higy beesett.
2022. máj. 4. 08:58
13/22 anonim válasza:
Csak mert ha egy részvényalap lett volna, akkor nem 2-4% hozamok lettek volna korábban, mikor a világon minden durván emelkedett.
2022. máj. 4. 08:58
14/22 anonim válasza:
Mindegy vállaom a felelősséget kiveszem a péntem, mert szükségem van rá, de többet az biztos,hogy nem fektetek be, befeketési jegyekbe, inkább kiveszem a bankból, s otthon ülökrajta, mwrt ha az érték infálodik is, de legalább nem leszek még nagyobb minuszba, mint így.
2022. máj. 4. 09:29
15/22 anonim válasza:
A legszemetebb magyar bank az OTP magas kamatra adja a hiteleket, amikor hozzá akarsz jutni a pénzedhez, jó nagy költséget vonn le. Még jó mi adónkból lett a rendszerváltás környékén megsegítve.
2022. máj. 4. 12:36
16/22 anonim válasza:
14:
A helyes következtetés az lenne, hogy legközelebb jobban megnézed mibe fekteted a pénzed.
2022. máj. 4. 12:52
17/22 anonim válasza:
A helyes következtetés az, hogy aki nem ért hozzá az ne foglalkozzon befektetéssel, segítséget úgy se kap megfelelőt, inkább üljön otthon rajta, a bankban tartani vétek, mert a bank használja minimális hozamért, inkább a 0 hozamért. Egybként ezt is az OTP ajánlatai alapján választottam.
2022. máj. 4. 13:52
18/22 A kérdező kommentje:
Szóval magyar államkincstárnál érdemesebb.
Sokat írtátok hogy ne tegyem bankba a pénzemet... őőő akkor csak legyen a szekrényben, hogy 10 év múlva annyit se érjen mint most?
2022. máj. 4. 14:29
19/22 anonim válasza:
Ha nem értesz a befektetéshez akkor igen, én bementem az OTP hez, hogy lakásfelújításra gyűjtenék pénzt nem tudtak, smmit ajánlani. Ekkor láttam valahol, hogy segítünk céljait elérni tegye befeketésbe pénzét, ezt megkérdeztem, elmondtam mire szeretném kb 3 évig gyűjteni a pénzemet, beteette a hölgy a pénzem, majd hazamentem, volt a felületen kb 10 befeketési jegy felsorolva mire ajánlják hogy gyűjtsem a pénzem. Most letel a kb 3 év és van -12% os hozamom.
Az államra se bíznám, én kötottem az állammal egy szerződést, amelyet egyodalúlag módosított a saját javára, az én káromra.
2022. máj. 4. 16:36
20/22 anonim válasza:
Nemrég nyitottam értékpapír számlát náluk. A nyitás ingyenes, az éves díj meg 22 ezrelék (ez 10millió HUF-nál 22ezer HUF, vagyis negyedévente levonnak a főszámládról - ami alá az értékpapír számlát nyitod - 5.500,- HUF-t).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!