Magyar Államkincstárban vezetett saját értékpapírszámlára történő készpénzbefizetés ingyenes?
Szerintem igen.
De úgy is elkerülheted a tranzakciós díjat, hogy bankkártyával vásárolsz állampapírt. Szerintem ez a legjobb. Nem kell utazni, várakozni.
Igen.
De államkincstári iroda sok helyen viszont államkincstári pénztár csak a megyeszékhelyeken. Befizetni csak itt tudsz.
"Szeretnék pénzt tenni az értékpapírszámlámra de nem utalnék mivel annak vannak költségei."
Ezek szerint nem tudsz arról, hogy a MÁK értékpapírszámlára történő utalás minden banknál ingyenes? Mindegy, hogy mekkora összeget utalsz. Az állam biztosítja.
Először lehet, hogy leveszik a banki díjat, a következő időszakban pedig jóváírják.
Az én bankom ezt csinálja. Felszámolja a díjat, majd a következő hónapban jóváírja, mert beazonosítja a rendszer, hogy értékpapírszámlára ment az utalás.
Én is évekig fizetgettem személyesen a MÁK pénztárba, mire szólt az ügyintéző, hogy ha oda utalok, az minden banknál ingyenes.
... és tényleg...
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Valóban nem tudtam hogy az értékpapírszámlára történő utalás ingyenes csak azt figyeltem hogy a netbankomban mindig megjelenik a tranzakciós költség. A kiutalást azt tudtam de ezt nem.
Hálásan köszönöm mindenki segítségét. Legyen szép napotok.
azért nem tudtad, mert nem ingyenes
tranzakciós illeték mentes az utalás, tehát a 0,3%-ot max 6000 Ft-ot nem számolhatják fel
de ha a bankodnál fizetsz az átutalásnál, akkor ez után is kell utalási díjat fizetni
A tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény alapján 2019. január 1-jétől nem kell a 0,3 százalékos, de maximum 6000 forintos állami sarcot befizetniük a bankoknak:
a magánszemély fizetési számlájáról (kivéve a magánszemély egyéni vállalkozói) átutalásonként a 20 ezer forintot meg nem haladó összege,
a SZÉP-kártyára utalás,
a magánszemélyek kincstárnál vezetett, állampapír-forgalmazás érdekében igénybe vett ügyfélszámlája és más számlavezetőnél vezetett fizetési számlája között lebonyolított fizetési művelet után.
Akkor most mi az igaz?
Kell, vagy nem?
Lehet, jobb lesz, ha megkérdezed inkább a bankodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!