Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Magyar Államkincstárban...

Magyar Államkincstárban vezetett saját értékpapírszámlára történő készpénzbefizetés ingyenes?

Figyelt kérdés
Szeretnék pénzt tenni az értékpapírszámlámra de nem utalnék mivel annak vannak költségei. Megnéztem a honlapjukon a hirdetményt amiben megtalálhatók a költségek és ahol ingyenes ott 0FT szerepel viszont a befizetésnél nincs se 0 se semmi. Ingyenes a befizetés? Köszönöm.
2022. jan. 29. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen.

De úgy is elkerülheted a tranzakciós díjat, hogy bankkártyával vásárolsz állampapírt. Szerintem ez a legjobb. Nem kell utazni, várakozni.

2022. jan. 29. 23:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az online bankkártyás befizetés a legkedvezőbb és legkényelmesebb módja a befizetésnek.
2022. jan. 29. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

De államkincstári iroda sok helyen viszont államkincstári pénztár csak a megyeszékhelyeken. Befizetni csak itt tudsz.

2022. jan. 30. 06:59
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

"Szeretnék pénzt tenni az értékpapírszámlámra de nem utalnék mivel annak vannak költségei."

Ezek szerint nem tudsz arról, hogy a MÁK értékpapírszámlára történő utalás minden banknál ingyenes? Mindegy, hogy mekkora összeget utalsz. Az állam biztosítja.

Először lehet, hogy leveszik a banki díjat, a következő időszakban pedig jóváírják.

Az én bankom ezt csinálja. Felszámolja a díjat, majd a következő hónapban jóváírja, mert beazonosítja a rendszer, hogy értékpapírszámlára ment az utalás.

2022. jan. 30. 07:24
 5/9 anonim ***** válasza:
39%

Én is évekig fizetgettem személyesen a MÁK pénztárba, mire szólt az ügyintéző, hogy ha oda utalok, az minden banknál ingyenes.

... és tényleg...

2022. jan. 30. 07:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Valóban nem tudtam hogy az értékpapírszámlára történő utalás ingyenes csak azt figyeltem hogy a netbankomban mindig megjelenik a tranzakciós költség. A kiutalást azt tudtam de ezt nem.

Hálásan köszönöm mindenki segítségét. Legyen szép napotok.

2022. jan. 30. 07:33
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

azért nem tudtad, mert nem ingyenes

tranzakciós illeték mentes az utalás, tehát a 0,3%-ot max 6000 Ft-ot nem számolhatják fel

de ha a bankodnál fizetsz az átutalásnál, akkor ez után is kell utalási díjat fizetni

2022. jan. 30. 09:20
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

[link]

A tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény alapján 2019. január 1-jétől nem kell a 0,3 százalékos, de maximum 6000 forintos állami sarcot befizetniük a bankoknak:

a magánszemély fizetési számlájáról (kivéve a magánszemély egyéni vállalkozói) átutalásonként a 20 ezer forintot meg nem haladó összege,

a SZÉP-kártyára utalás,

a magánszemélyek kincstárnál vezetett, állampapír-forgalmazás érdekében igénybe vett ügyfélszámlája és más számlavezetőnél vezetett fizetési számlája között lebonyolított fizetési művelet után.

2022. jan. 30. 09:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor most mi az igaz?

Kell, vagy nem?

Lehet, jobb lesz, ha megkérdezed inkább a bankodat.

2022. jan. 31. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!