Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP-nél olcsóbb bank? Megérné...

OTP-nél olcsóbb bank? Megérné másik bankra váltani?

Figyelt kérdés

Nagyon drágának tartom az OTP-t. Náluk van az értékpapírszámlám is,ez 8000 Ft negyedévente. 1200 Ft a havi zárlati díj. Éves kártyadíj, ha nem érem el az évi 600 ezres kártyás vásárlást. Plusz egyéb költségek.

A váltással a legnagyobb gondom az értékpapírszámlával van.

Az államkötvényeket visszaváltás nélkül át lehet vinni valahogyan Kincstárhoz, vagy más bankhoz? Vagy csak visszaváltani lehet?

Mert ez esetben nagyot buknék rajta. Két számlát meg szintén nem éri meg fenntartani, legalábbis szerintem.

2022. jan. 10. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindegy

De a bankmonitoron kiderül

2022. jan. 10. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi a mindegy? Kicsit kifejtenéd?
2022. jan. 10. 21:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Mindegyik, csak lemaradt a vége 😁

De tényleg nézd meg a bankmonitoron

2022. jan. 10. 21:10
 4/7 anonim válasza:
Fizetés ellenében átviheted az állampapírt máshová. Mondjuk én alapból a MÁK-nál tartottam volna, egyrészt ingyenes, másrészt nem vagy másnak kiszolgáltatva.
2022. jan. 10. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Majdnem 40 éve vagyok az OTP ügyfele. kb. 10 éve van náluk értékpapír számlám. Kezdetben TBFSZ volt, most már csak sima.

Akkor még sehol nem volt MÁP Plusz, vagy PMÁP.

Ha most kezdeném, akkor én sem az OTP-t választanám. Akkor praktikusnak tünt,ott van a számlám, és az OTP Direkten keresztül elég egyszerű volt jegyezni, venni a másodlagos piacon.

Mit értesz a fizetés ellenében átvihető alatt?

2022. jan. 11. 10:11
 6/7 anonim válasza:
Ha még nincs a MÁK-nál számlád, akkor nyitsz egyet, majd az OTP-nél kezdeményezed, hogy vezessék át az állampapírokat arra a számlára. Ezért ők kérnek valamennyi pénzt.
2022. jan. 11. 10:40
 7/7 A kérdező kommentje:
#:6 Köszi. Utána fogok nézni, ennek mekkora a költsége.
2022. jan. 12. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!