Otp értékpapír számlára érdemes állampapírt venni, ha amugy az a pénz csak a folyoszámlán állna? Nem tul sok a kezelési költség(0.22%)?
De az otp-ben az applikációban sokkal egyszerűbb és átláthatóbban tudom kezelni a pénzeket, megtakarításokat, ezért hajlok effelé. Emellet még kezelési kolseggel is jobban járok mintha csak sima folyószámlán vagy otthon kp-ban lenne a penzem.
Őszintén szólva eléggé felek az államkicstár meg hasonló állami szervek online feluleteitől es ugyintezeseitől, annyira tulbonyolítottam es nem atlathatóak.
Az államkincstár teljesen ingyenes, a felülete pedig sok bankénál jobb, én évek óta használom, oda teszek félre, és látom a gyerekek babakötvény számláit is.
A számlanyitás valóban nem a legjobb, mert csomó papírral jár, de azt csak egyszer kell megcsinálni.
"2 hónap alatt 80ezret kamatozott"
Ez kissé sántít.
10 milliónál az 4,8%-os éves kamat.
Az 1 éves állampapír meg 3%-ot kamatozik.
Nyilván ha 2-3 hónap múlva kell fizetnem megéri addig lehajolni azért a kis kamatért, bármennyi is legyen.
És érdemes összehasonlítani, hogy éppen melyik a legjobb.
Visszatérve az eredeti kérdésre, a 0,22%-os díj az a MÁP+ egyhavi kamata, tehát 2 hónapnál hosszabb időre már lesz rajta egy kis hozam.
De jobban megéri államkincstárhoz átrakni majd visszautalni, amikor el akarja költeni az ember.
"Őszintén szólva eléggé felek az államkicstár meg hasonló állami szervek online feluleteitől"
Kivételesen a webkincstár felülete elég működőképes.
Engem jobban zavar, ha az OTp nyerészkedik rajtam, de ez a te dolgod.
Igen jobban megéri állampapírba lekötni, mint hagyni a folyószámlán. és nem csak a kamu évi 12Ft kamatot kapod rá, mint abankbetétre. Hanem azért annál jóval többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!