Kritovaluta Bitcoin tömeges átverés, avagy amikről mélyen hallgatnak támogatóik?
Sziasztok először is magamról több mint 2 éve foglalkozom kriptovalutákkal. Youtuber, blogger, weboldaltulajdonos is vagyok valamint sokat mozgok közösségi oldalakon, részt veszek programfejlesztésekben és sokak számára megdöbbentő dolgokról szeretnék beszélni.
Kriptovaluták: Ezeket sorra gyártják. Egy nagy hype van hogy semmirevaló programozók meggazdagodjanak az általuk gyártott szeméttel. Egymás értékét keményen húzzák le. Rövid vagy hosszabb távon mindegyik iszonyatosan fel van pumpálva majd mindig, mindig lassan egyre kevesebbet ér. Gyakorlatilag projekttől függetlenül mindegyik értéke lassan a nullához konvergál hosszútávon. Napokon órákon belül képes felét érni az értéke. Az egész értékét a beletáplát készpénz adja amivel dróton rángatják. Amiről nem beszélnek, tagadják, és egyenesen hazudnak hogy projekttől függetlenül ezeknek az értéke tök egységesen mozog. Teljesen mindegy mibe rakod a pénzed ha egyik esik követi a többi is! Egy PUMP and DUMP effektust követnek ami egy felnyomják az árát majd leverik ismétlődés. Kisebb coinoknál a folyamat gyors, nagyoknál lassabb. Az értékcsökkenés hosszútávon mindig egyre nagyobb. Ami a használhatóságot illeti tele vannak olyan mérnöki megoldásokkal hogy fizetőeszköznek gyakorlatilag a nagyrésze teljesen alkalmatlan. Ez nem véletlen sok esetben tudatos! Ilyenek a magas költségek, a tudatos limitek stakingnél, az erősen korlátozott utalási összegek, bányászatnál az egekbe emelt elvárások. Szó szerint tőzsdepénzek amit fizetőeszköznek nem használnak tőzsdei spekulációra használják. A tőzsdék, az evvel foglalkozó platformok és az érmék készítői zsebében landol a befektetők pénze. Népszerű megoldás hogy Stakingel, vagy valami lekötéssel csábítanak amiből huzamosabb ideig nem tudod kivenni a pénzed. Egyre népszerűbb hogy ezeknél a minimális összeget egyre nagyobbra növelik! Ennek eredménye brutális veszteségek kivétel nélkül. A 70% os értékvesztések nagyon gyakoriak. Az olyan projektek amik mögött pl videómegosztó, saját szolgáltatás van és azt mondja hogy nektek a pénzetek át kell váltanotok az ő coinjaikra kivétel nélkül az összes bezuhan. Ahol ilyet ajánlanak attól a szolgáltatástól menekülni, minden kapcsolatot megszüntetni vele! A jelenlegi fő funkciója ezeknek a kriptovalutáknak hogy elvegyék az emberek pénzét!
A HODL propaganda: Akár hova mentek el aki ebben érdekelt az a célja bármi történik az emberek bent tartsák a pénzüket. Akik súlyosan buktak ott el kezdenek hibáztatni és adnak hasonló eredménnyel járó módszereket. Itt a hasznot vagy a veszteséget minden esetben az árkülönbség béli eltérés adja. És itt az egész piac szó szerint dróton van rángatva! Egy hatalmas lobbi van a dolog mögött ami fórumokon, videómegosztókon, blogokban rendkívül aktív. Hatalmas üzlet a néphülyítés azon formája ahol látszólagosan valaki magánemberek által írt tartalmakat olvas. Szórakoztató meg oktatóvideók amiknek az a célja hogy beszállj és olyan stratégiákat tanítanak amivel bukod a pénzed! Sokan nem értik meg hogy nem a te érdekedben tanítja amit tanít. Amiket tanítanak stratégiákat mind komoly veszteségeket okoz. Megy egy nagy reklám hogy mennyit kerestem vele, de a pontosan hogy a részletek sose derül ki. Minden ilyen médium akik nagy közösségeket érnek el ezt valakik oda jutatták. A Youtube, a nagy fórumok, kő keményen manipulálják a kölönböző érdekek. A Youtubon ami nem szimpatizál a videós meggyőződésével komment meg sem jelenik már az elküldése pillanatában! Legtöbb esetben kulcsszavak alapján már a Youtube algoritmusa kitörli. És tipikus olyan platform hogy azoknak megy ott a szekér akiket nyomatnak.
Hogy tomeges atveres e ? Ha hinni fognak benne es tolni fogja bele a toket illetve lesz barmilyen funkcioja is akkor az emberek nem fogjak "atveresnek" hinni ha hasznuk lesz belole. Ha nem igy lesz akkor meg utolag mindenki okos es "atveresnek" fogjak nevezni.
A leg tobb ember tisztaban van azzal, hogy mi az amibe bele vasarol, ha meg sem az legyen az o baja. Mindenkinek a sajat felelossege, hogy mit kezd a sajat penzevel es mindenkinek az egyeni dontese, hogy miben hisz illetve miben nem hisz.
Szerintem ha ennyire eg benned a vagy, hogy nezeteidet es kutatasaidat meg oszt az emberekkel, akkor indithatnal egy blogot. Sokkal bolcsebb lenne mint GYIK en, ahol kerdesekre keresnek az emberek valaszokat.
38: Ennyi erővel azt is leírhattad volna, hogy milyen igazságtalan pofonok értek tegnap este a rulettasztalnál. További jó shortolgatást és "up/downra szavazást" te szerencsejátékfüggő degenerált!
Hiába mondod, hogy te most aztán tényleg kiszállsz, úgyis visszamész, amíg 1 mozdítható forintod is van. Így megy ez.
Nem értem, kérdező, ha szerinted átverés, akkor miért foglalkozol vele?
Hagy abba, ne foglalkozz vele többet csak annyit hogy állítsd be értesítésre mikor lesz mindegyiknek annyi az ára amennyiért vetted, s mikor értesít akkor ad el. Ennyi.
Kérdező, az mit jelent hogy 2 éve foglalkozol kriptovalutákkal ?
Azt jelenti, hogy két éve próbálod meggyőzni az embereket arról, hogy ez mekkora csalás és hogy nulla felé közelít az áruk ? 2 éve április 9.-én 7342 USD volt a BTC most 42 543 az nagyjából 5,79 x.
Etherum : 2020 április 9.-én 172 dollár ás 80 cent volt, ma 3217 dollár 36 cent az pedig 18 x. Ezek nyilvános adatok, bárki megnézheti le ellenőrizheti ezeket. Sőt ezeket a grafikonokat teljes hosszában is megézheti bárki kizoomolva és így messziről is jól látszik, hogy közelítenek a nulla felé vagy távolodnak tőle.
Az hogy valamiről negatív kritikákat olvasgatsz 0/24-ben, az nem azt jelenti, hogy azzal foglalkozol.
A kriptovaluta kockázatos, mert nem léteznek azok a banki és állami garanciák, befektető védelmi alapok, amik a centralizált pénzügyi rendszerben a befektetéseinket védik. Igen bukhatsz rajta és sokan buknak is. Ezért alapvető szabály, amit szerintem bármelyik kriptós megtanít másoknak, hogy csak annyit kockáztass, aminek az esetleges elvesztését is el tudod viselni. – Nem hiszem, hogy ilyen tanácsokon fájdalmasakat buktál volna. Isten ments, hogy rábeszéljelek a kriptóra téged vagy mást, főleg olyan pénzzel ami a család egy életen át gyűjtögetett befektetése vagy a rezsi pénz.
Igen bizony nem való mindenkinek, kockázatos, előzetes kutatást, sajját kutatást igényel, de ez pro és kontra igaz. Akár én vagy más mondjuk Te vagy mi, idejövünk névtelenül és megmondjuk a tutit arról, hogy x éve foglalkozunk kriptóval, azért senki ne vegyen bele, de azt se higgye el senki hogy az értéke a nulla felé megy, csak azért mert valaki oda írja, hogy két éve ezzel foglalkozik.
Figyelj, nem tetszik, szerinted csalás, oké, a személyes küldetésed, hogy megvédd ettől a galaxist én nem tartalak vissza csak egyet kérdezek. Mi a kérdésed ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!