Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kritovaluta Bitcoin tömeges...

Kritovaluta Bitcoin tömeges átverés, avagy amikről mélyen hallgatnak támogatóik?

Figyelt kérdés

Sziasztok először is magamról több mint 2 éve foglalkozom kriptovalutákkal. Youtuber, blogger, weboldaltulajdonos is vagyok valamint sokat mozgok közösségi oldalakon, részt veszek programfejlesztésekben és sokak számára megdöbbentő dolgokról szeretnék beszélni.

Kriptovaluták: Ezeket sorra gyártják. Egy nagy hype van hogy semmirevaló programozók meggazdagodjanak az általuk gyártott szeméttel. Egymás értékét keményen húzzák le. Rövid vagy hosszabb távon mindegyik iszonyatosan fel van pumpálva majd mindig, mindig lassan egyre kevesebbet ér. Gyakorlatilag projekttől függetlenül mindegyik értéke lassan a nullához konvergál hosszútávon. Napokon órákon belül képes felét érni az értéke. Az egész értékét a beletáplát készpénz adja amivel dróton rángatják. Amiről nem beszélnek, tagadják, és egyenesen hazudnak hogy projekttől függetlenül ezeknek az értéke tök egységesen mozog. Teljesen mindegy mibe rakod a pénzed ha egyik esik követi a többi is! Egy PUMP and DUMP effektust követnek ami egy felnyomják az árát majd leverik ismétlődés. Kisebb coinoknál a folyamat gyors, nagyoknál lassabb. Az értékcsökkenés hosszútávon mindig egyre nagyobb. Ami a használhatóságot illeti tele vannak olyan mérnöki megoldásokkal hogy fizetőeszköznek gyakorlatilag a nagyrésze teljesen alkalmatlan. Ez nem véletlen sok esetben tudatos! Ilyenek a magas költségek, a tudatos limitek stakingnél, az erősen korlátozott utalási összegek, bányászatnál az egekbe emelt elvárások. Szó szerint tőzsdepénzek amit fizetőeszköznek nem használnak tőzsdei spekulációra használják. A tőzsdék, az evvel foglalkozó platformok és az érmék készítői zsebében landol a befektetők pénze. Népszerű megoldás hogy Stakingel, vagy valami lekötéssel csábítanak amiből huzamosabb ideig nem tudod kivenni a pénzed. Egyre népszerűbb hogy ezeknél a minimális összeget egyre nagyobbra növelik! Ennek eredménye brutális veszteségek kivétel nélkül. A 70% os értékvesztések nagyon gyakoriak. Az olyan projektek amik mögött pl videómegosztó, saját szolgáltatás van és azt mondja hogy nektek a pénzetek át kell váltanotok az ő coinjaikra kivétel nélkül az összes bezuhan. Ahol ilyet ajánlanak attól a szolgáltatástól menekülni, minden kapcsolatot megszüntetni vele! A jelenlegi fő funkciója ezeknek a kriptovalutáknak hogy elvegyék az emberek pénzét!

A HODL propaganda: Akár hova mentek el aki ebben érdekelt az a célja bármi történik az emberek bent tartsák a pénzüket. Akik súlyosan buktak ott el kezdenek hibáztatni és adnak hasonló eredménnyel járó módszereket. Itt a hasznot vagy a veszteséget minden esetben az árkülönbség béli eltérés adja. És itt az egész piac szó szerint dróton van rángatva! Egy hatalmas lobbi van a dolog mögött ami fórumokon, videómegosztókon, blogokban rendkívül aktív. Hatalmas üzlet a néphülyítés azon formája ahol látszólagosan valaki magánemberek által írt tartalmakat olvas. Szórakoztató meg oktatóvideók amiknek az a célja hogy beszállj és olyan stratégiákat tanítanak amivel bukod a pénzed! Sokan nem értik meg hogy nem a te érdekedben tanítja amit tanít. Amiket tanítanak stratégiákat mind komoly veszteségeket okoz. Megy egy nagy reklám hogy mennyit kerestem vele, de a pontosan hogy a részletek sose derül ki. Minden ilyen médium akik nagy közösségeket érnek el ezt valakik oda jutatták. A Youtube, a nagy fórumok, kő keményen manipulálják a kölönböző érdekek. A Youtubon ami nem szimpatizál a videós meggyőződésével komment meg sem jelenik már az elküldése pillanatában! Legtöbb esetben kulcsszavak alapján már a Youtube algoritmusa kitörli. És tipikus olyan platform hogy azoknak megy ott a szekér akiket nyomatnak.

2022. márc. 16. 15:01
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha maradt még benned valami, akkor azt még mindenképp írd le.
2022. márc. 17. 11:42
 32/53 anonim ***** válasza:
71%

30: KÉT ÉVE kriptózol, és bukóban vagy? Erre szavak sincsenek. A 2020 március 17-i BTC árfolyam 5200 dollár volt, az ETH pedig 114.

Ezzel pszichiáterhez kell fordulnod, és ezt nem oltásból mondom hanem halál komolyan, mert súlyos szerencsejátékfüggőséged van, és SOHA nem leszel képes annyit nyerni, hogy azt ne verd el ismét az utolsó fillérig. Emellé minden bizonnyal kialakult már egy PTSD is, mert végignézted ahogy 10x-et megy a piac, miközben neked csak fogy a pénzed. Meg tudom érteni, hogy belezakkantál.

2022. márc. 17. 17:12
 33/53 anonim ***** válasza:
72%

Ja, és ezt a kérdést innentől linkelni fogom minden kezdőnek. Csokit és chipset csak a zöldségeket és gyümölcsök után szabad enni!

A BTC+ETH a zöldség+gyümölcs, a shitcoinok a junk food. A kérdező sosem ette meg a zöldségeit, chipset zabált gumicukorral, és most fizeti meg az árát.

2022. márc. 17. 17:18
 34/53 A kérdező kommentje:
#33 a BTC és az ETH az értékének szinte a felét nem egyszer vesztette el. 2021.11 hó óta az akkori árának a felét éri jelenleg mindkettő. Egy utalási költség szempontjából túlárazott, kis összegek utalására teljes mértékben alkalmatlan, horror lassú elavult rendszer mind a kettő. Az utalások perceken belül történnek kis összegekkel centekért modern kriptohálózatokon amiknek az értéke megy a béka feneke alá. A BTC ETH hálózatokon órákig vagy akár egy napig is eltart, több ezres költségekkel, csak nagy összegekkel. Semmi jövőjük nincsen! Pár éve amikor én megismerkedtem vele a Binance egy kis kaki oldal volt, 4 darab ilyen coin talán volt rajta. Nem létezett akkor még ez a sok féle szemét! 2016 körül amikor indult a MONERO akkor ismerkedtem meg evvel. Weboldalakon akkor még CPU-val lehetett bányásztatni, de a vírusírtók kinyírták, meg megszünt a vele foglalkozó oldal, nem termelt ki annyit hogy egy átutalásig eljussunk. Videókártyával akkoriban még lehetett bányászni monerót, tesztből bányásztam pár órát, ott is a minimális átutaláshoz szürreális követelmény volt. 2000ft ot ért ez körülbelül akkor. Plusz nincs ingyen a villany. Ha annyira ment volna ott lenne belőle, de nem ment! Ma már nem ez a helyzet, minden jött ment ilyen coinokat gyárt. Utána jött az Ethereum akkor sem emlékszem hogy ennyi szemét lett volna. Nem lehetett ilyesmire használni hogy webes bányászat. A kártya meg nem volt elég neki. Ez akkor volt amikor indult! Egy nehézkes búgos szemét volt mindig.
2022. márc. 17. 22:10
 35/53 anonim ***** válasza:
50%
A csávó végignézte ahogy elindul az etheteum, és most itt hisztizik. Azért ha egyszer rossz kedvetek van, szerencsétlenek vagytok és a világ legnagyobb barmának hiszitek magatokat, gondoljatok erre az arcra.
2022. márc. 18. 00:19
 36/53 A kérdező kommentje:
Utolsó nem néztem végig egy túlárazott szemét minden téren az ETH, BTC, amit annyira reklámoztok. Az értékének a felét nem egyszer vesztette el mind kettő. Horrorisztikus utalási költségek, horrorisztikus minimális limit utalásnál, teljes mértékben elavult csiga lassú rendszer amin napokig eltart egy utalás, a hasonló szemét vetélytársai is reggelire eszik meg technikai fejlettség terén. Amiken fillérekért megy az utalás, kis összegekkel is, filléres költségekkel mint a BSC hálózat. A pár hónappal ezelőtti értékének a felét éri szinte mindegyik! A BTC és ETH senki nem fogja kereskedésre használni a közeli jövőben. A legnagyobb fosokat istenítítek, mag tartjátok TOP coinak amik ezek közül a sok szemét közül is a leg elavultabbak! Semmit sem fog érni rövid időn belül a BTC és az ETH, ez nem kérdés! Az egész piacotok egy tök egységesen zuhanó valami, ahol mindegy hogy van felpumpálva hosszútávon ez a tömegesen gyártott szemét ebben a formában adott coinonként minden értékét elveszti!
2022. márc. 18. 09:15
 37/53 anonim ***** válasza:
50%

A hiszti a sikertelenségből, és az aranyszabályokkal dacoló, csapongva elkaszinózott pénzből ered, a BTC utalási költségeinek semmi köze hozzá. Be vagy sértődve, hogy nem futott be a tuti kis chained, ami sokkal jobb és gyorsabb, mint az összes többi, pedig már közel száz felhasználója van, és még mindig bírja a strapát! :)

Tudom, hogy felesleges neked leírnom, mert úgyse gondolkozol el rajta, de az már évekkel ezelőtt kiderült, hogy a BTC-nek soha nem az lesz az a funkciója, hogy Füty Imre a sarki ABC-ben azzal fizessen. Ellenben ha Füty Imre rossz fát tesz a tűzre, vagy épp eltűnik a feje fölül az országa, bárhova is fut a világon, ott lesz vele a BTC-je, ha a seed-jét el nem felejti.

A technikailag fejlett blokkchainek szép és jók, de:

1) Ha egyelőre úgyse használunk kriptót a hétköznapokban, mi szükség van rájuk? Milyen létező igényt elégítenek ki?

2) Mire a kriptó egyszer mainstream lesz (ha egyáltalán), addigra létrejöhet egy olyan Ethereum layer 2 ökoszisztéma aminél eleve nem is fejlettebbek -- akkor miért egy random kicsire fogadjak?

3) Mi adja a natív tokenük értékét, ha nem az utalásokat/fenntartást/hálózat biztosítát fedező pénz? Ha olyan olcsó használni, mire kell nekem a token, ha amúgy fiat alapon üzletelünk, és USDC-ben vagy DAI-ban fizetünk?

Ha ezeket a kérdéseket nem tudtad magadnak meggyőzően megválaszolni, akkor már megint egy szopórollerre próbálsz kapkodva felszállni. Egyébként meg száz szónak is egy a vége: nem neked való a kriptó! Igen, fel-le ugrál, stresszes követni, tele van a hozzád hasonló madarak lehúzására szakosodott csalókkal, és te mindig a lehető legrosszabb döntést hozod. Képes voltál bukni úgy, hogy filléres áron szálltál be. Ehhez a létező összes aranyszabályt meg kellett szegned, és mégis, egyedül magadat nem hibáztatod ebben a szomorú történetben.

2022. márc. 18. 10:30
 38/53 A kérdező kommentje:
Hogy mondjak személyes statisztikát egyik ilyen szemétből sincs egy darabom sem. 10.000 Ft (tízezer forinz) értékben UP/Downra szavazok. Nem tökölök vele ahogy van rajta haszon Stop limit alá amit mindig kiüt és elkönyvel a haszon. Nem tökölődök kiütni sem ha negatívba megy és minimalizálni a veszteségeket! A többi pénz ami megmaradt várja a bankszámlára való visszautalást. Ha annyira működik a ti rendszeretek akkor ugyebár kis összegből is fel lehet építeni akármennyi pénzt. Elárulom hogy nem működik, szerencsejáték, sok munka van vele és brutálisan kell ismerni a piacot, a mozgásokat hogy legyen rá esély hogy valaki kitudja szedni azt a tőkét amit befektetett némi haszonnal. Az egészet egy mesterséges inteligencia rendszer vezérli olyan pénzekkel hogy az emberek kis pénze benne semmit sem jelent. Egy báb rendszer az egész. Mert ha nem lehet reprodukálni, nem egy megtanulható rendszer akkor bizony szerencsejáték és átverés! És én marhára nem játszok ilyesmit. Láttam benne lehetőséget az elején, de amikor már csináltam, láttam hogy működnek a dolgok egyre jobban ellene voltam. Nem azért mert vesztettem a technikai hátterére láttam rá. Egy pump and dump az egész. Mindegy ki mit vesz egyformán indulnak meg egyszerre le és felfelé kottára egyidőben, a mértékben van eltérés hogy mennyire. Egyetlen óriásvállalat tőzsdei részvényében elfér az összes ilyen coin értéke. Pont hogy avval keresek hogy arra szavazok hogy nem ér semmit. Shortolom az egészet 10.000 ft ból 3 hét alatt csináltam 23 ezret avval hogy arra szavazok hogy értéktelen. 6000 Ft ot elraktam hogy meglegyen a 150.000 Ft ami még megmaradt a 400.000ft ból. Ebbe voltam én ilyen hülye palimadár hogy százezres összegekkel szálltam be több ütemben! Pont az volt a baj hogy előzőleg voltak ebből pár centek, a grafikonok meg a közösségi média meg erősen hűlyített! Szállj be minél több pénzel ezt tanítjátok. Ez emberek meg hülyék és nem veszik észre ha hosszútávon működő rendszer akkor kisebb pénzel is lehet építkezni. Ha nem működik akármennyit kereshetsz, hosszútávon mindet elbukod! Nem is érdemes arra szavazni sem hogy felmegy mert rövid ideig gyorsan végbe megy, azt követi mindig egyre nagyobb esés! 150.000 ft om maradt közel több mint 400.000ft al indultam az bent van kamatba évente 3000 Ft ot kamatozna elméletben. Ezzel a kamattal lehetne játszani. De még ez sem működik ezen a tetű hálózaton mert a tetű infláció még ezt is megeszi. Nem hűlyék az emberek látják hogy nem megy visszautalják ami maradt nekik és csinálhattok amit akartok mert még egyszer már nem fognak bele pénzt rakni. A 250.000ft os veszteséget elkönyvelem, ti meg elkönyvelhetitek hogy tőlem egy fillért többet nem láttok, és a többiektől se akiket sikerült bepalizni! Közel másfél éve folyamatosan vonja ki mindenki a tőkéjét a piacról, egységesen az összes coinból, ezen téren most sincs semmi változás! Nem tudom milyen növekedésről, stabilitásról beszéltek amikor ezt semilyen nyílvános statisztikai adat nem igazolja. Aki mélyebben megvizsgálja a tőzsdei adatokat látja hogy az összes coin értéke kivétel nélkül lassan a nulla felé konvergál hosszútávon! Amik rajtuk láthatóak effektek az tőzsdei manipuláció ahol egy folyamatos felnyomom bedöntöm effektus zajlik, gyártok helyette újjabb fajta coinokat, a régiek mind elvesztik teljesen az értéküket majd minden megy tovább. Ez a bizonyos gyártószalag meg túltermel! 1,5 éve már gurul a lavina lefelé, nem jóslat tény! Kis coinoknál a nagyiokig az effekt ugyan az csak időbeli eltérés van. Kicsiknél ez napok vagy órák alatt megy végbe! Számonra nem kérdés hogy ez jelenleg semmi más célt nem szolgál mint hogy elvegyék az emberek pénzét úgy hogy ne lehessen őket számonkérni! Egy kisebbség egy hatalmas többség kárára pofátlanúl meggazdagodjon. Kő keményen egy báb rendszer, teljes kontroll alatt központosítottan irányítva van, felelősök és név nélkül gátlástalan arctalan módon. Semmi ráhatása nincs a kisembereknek hogy fog mozogni.
2022. márc. 18. 10:31
 39/53 anonim ***** válasza:

Ezzel szemben a forint arfolyamara van rahatasa a kisembereknek? Vagy mondjuk az aranyera? :)

Vagy akkor gyakorlatilag minden lehuzas, amire a kisembereknek nincs rahatasa a vilagban?

2022. márc. 18. 11:02
 40/53 A kérdező kommentje:
Jogos kérdéseket fogalmazol meg 37 es. Csak azt felejted el hogy a közösségi médiában olyan hazugságokat terjesztenek, úgy állítják be a dolgokat, köztük weboldalakon mint ez a BTC, ETC top coin kommentelő hogy aki nincs benne az nem tudja felmérni a valós tényeket. És egy olyan képet mutatnak neki ami ennek az ellenkezőjét mutatja! Aki beszáll a fejében teljesen hamis képekkel száll be. Azért száll be hamis képekkel mert hazudtak neki a dologról! Hosszútávon a ti pénzeteken kidolgoznak egy olyan fizetőeszközt a kormányok számára amin számon kérhetnek ha nem tetszik nekik hogy márpedig miért ezt és ezt veszed. Ez a kisembereket fogja érinteni. Büntetlenűl, arctalanúl, felelősségre vonás teljes lehetősége nélkül egy szűk réteg ebből a többséget tönretéve meggazdagodik. Kínában ezért fizetnek a piacon is telefonnal, tudtommal ott már nincs is készpénz. Kimész a piacra a nagymamához mobiltelefonnal fizetsz. Nincs félretehető, elrejthető pénz amit nem lát a hatóság. Egy gombnyomással bárki teljes vagyonát el lehessen venni.
2022. márc. 18. 11:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!